Novoměstský mítink si za poslední léta získal punc ojedinělé akce, která navíc byla v loňském roce hodnocena jako nejúspěšnější mítink ze šestice extraligových podniků, které se konaly v Olomouci, Praze, Pardubicích a Táboře. „Běhá se mi tady dobře. Je to pěkný stadiónek, příjemné prostředí, takže jsem do Nového Města zase ráda zavítala a zazávodila si," nešetřila vloni chválou naše elitní překážkářka Lucie Škrobáková, která v úterý skončila svou olympijskou pouť na trati 100m překážek v semifinále.

Aby byli v Novém Městě spokojeni nejen závodníci, ale i diváci, připravují pořadatelé pro letošní ročník jednu zajímavou novinku. „V průběhu celého sportovního programu bude pro diváky zdarma připravena zajímavá služba, kterou již řada aktivních sportovců využila. Jedná se o Adidas foot scanner, zařízení, které zjistí „kde vás bota tlačí" a doporučí, jakou sportovní botu pro vaši nohu nejlépe vybrat," představuje divácké překvapení Aleš Žďárský, ředitel Velké ceny a pokračuje. „Velmi sofistikovaný přístroj vyfotí vaše chodidla a na základě vyhodnocení snímku následně odborný personál přenese poznatky z vyšetření do praxe. Tedy doporučí běžeckou nebo turistickou obuv, která je vhodná právě pro vaši nohu."

Výhodou pro klienty je, že každý z diváků, který přijde na Velkou cenu, může zároveň přímo na místě botu vyzkoušet a následně si ji objednat s využitím divácké slevy, která bude zajímavých 25%. (až, mr)