Dorostenci: SKK Primátor Náchod – KK PSJ Jihlava „A“ 3:1 (1589:1539).

Forma náchodských hráčů trvá i nadále. Tentokrát zdolali souseda v tabulce Jihlavu A, když dosáhli druhého nejlepšího výsledku tohoto kola.


Utkání bylo do dvou třetin velice vyrovnané a za stavu 1:1 se hosté dokonce ujali vedení na poražené kuželky. Dráhy v Náchodě a v Jihlavě jsou téměř identické a tak se Jihlavští cítili jako doma. Utkání se rozhodlo až v závěru, kdy domácí Pavel Pecold využil nevydařené hry svého soupeře a rozhodl o zisku bodů. Každý získaný bod má nesmírnou cenu. V letošním ročníku dochází k reorganizaci a ligu si udrží pouze prvních šest družstev. V této fázi soutěže nelze předem tipovat, každé zaváhání či nečekaný zisk se v tabulce výrazně projevuje.


Tabulku vede Kutná Hora (13), následují s deseti body Blansko a Náchod, tabulku zatím uzavírají Zábřeh (5) a Luhačovice (3). Příští kolo: Rokycany – Náchod.


Sestavy a výkony Náchod – Jihlava: Jansa 545 – Novák 540; Zíma 514 – Kratochvíl 524; Pecold 530 – Macko 475.


Ostatní výsledky 9. kola: Luhačovice – Jihlava B 3:1; Opava – Kutná Hora 2:2; Duchcov – Blansko 3:1; Zábřeh – Rokycany 4:0.


Dorostenky: Náchodská děvčata měla v tomto kole volný los. Také v této soutěži dojde ke stejné reorganizaci jako u soutěže dorostenců. Tabulku vede Valašské Meziříčí (15) před Jičínem (13). Závěr tabulky tvoří se třemi body Náchod a Ratíškovice.


Výsledky 9. kola: Česká Třebová – Šumperk 1:3; Kolín – Jičín 1:3; Rýmařov – Blansko 4:0; Zábřeh – Valašské Meziříčí 0:4; Ratíškovice – Rosice nehlášeno. Příští kolo: Valašské Meziříčí – Náchod.


II. liga dorostenci, skupina „B“: Pro závadu na počítači nebyla vydána kompletní zpráva. K tomuto kolu se vrátíme za týden.