Tak začal jablonecký Běh do pohody okolo přehrady. Jenže v průběhu závodu se setmělo, zahřmělo a z převážně svižné silniční desítky se stal docela drsný bahnitý trail. Vyhráli ho Jiří Čivrný, atlet novoměstského Sportovního klubu, a Tereza Zuzánková.
Třetí díl letošního Mizuno Running Cup 2014 v podobě třetího ročníku jabloneckého závodu překonal opět účastnický rekord. Více než osm stovek běžců, z toho téměř tři stovky v hlavním závodě, to je skoro dvakrát tolik co loni! Potvrzuje se obrovský běžecký boom v zemi, a samozřejmě i pořadatelská kvalita násobená věhlasem seriálu.
Oba vítězové běhu na tři kola vedli už od začátku. „Ale pořád jsem nevěděla, jak na tom vlastně jsem a nebyla si jistá," říkala Tereza Zuzánková. Ta v předloňské premiéře pár stovek metrů před cílem ve vedru nepříjemně „dropla". Vinou počasí se loňské rekordy Jana Kreisingera ani Kateřiny Krieglové nezatřásly.
Jiří Čivrný, který závodil v barvách domácího Eleven teamu, za rekordem zaostal téměř o minutu a půl. Ještě další půl minuty za ním doběhl druhý Pavel Skřivánek a třetí skončil Jiří Vavruška – loňský držitel titulu Král jablonecké přehrady – soutěže sčítající jeden běžecký okruh, plus k tomu červencový plavecký závod na 1 km.
Skvěle se ukázal opět Miloš Smrčka, šedesátník za 36:36, devátý v absolutním pořadí!
Štafetový závod ovládla trojka Na plný pecky, kde první okruh běžel nadějný český reprezentant v běhu na lyžích Petr Knop. Ten pak stihl ještě třetí úsek v rodinné štafetě Knopáci, která skončila jedenáctá. Mezi ženami byla druhá Daniela Havránková těsně za svým přítelem Michalem Borským. Třetí mladičká Vendula Peteříková.
Zimní sportovci se ukázali nejen v roli nositelů cen, skokan na lyžích Antonín Hájek, nebo biatlonová mistryně světa Kateřina Losmanová, ale i přímo na trati. Kratší verzi Zkus klus na 3,34 km si zaběhla i bývalá mistryně světa ve skoku o tyči Pavla Hamáčková, nyní Rybová. (dop)