Soutěž začíná úvodním kolem, které je na programu o víkendu 10. a 11. ledna a končí devátým kolem, jež se odehraje 7. a 8. března. Následující víkend se uskuteční velké finále, v němž poměří síly vítězové jednotlivých okresních redakcí.
Pravidla jsou stejná jako u fotbalové Fortuna ligy, proto neváhejte a hrajte! Společně s celkovým vítězem oceníme další nejúspěšnější hráče v konečném pořadí. Výherci jednotlivých kol se mohou těšit na láhev medoviny.
Jak tipovat? 1. Pomocí hlasovacího kuponu, který vystřihnete a doručíte na adresu redakce Náchodského deníku (Plhovská 695, Náchod), nebo sběrných schránek Tip ligy Deníku. Obálku se soutěžním kupónem zřetelně označte slovy „Tip liga“;
2. Na internetové adrese na www.nachodsky.denik.cz

První hlasování pouze na kuponu! Pokud hráč tipuje poprvé, napíše do kolonky pro identifikační číslo velké písmeno N a vyplní jen své číselné heslo a ostatní údaje (jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. emailovou adresu). Heslo si hráč určí sám při vstupu do hry jako kombinaci libovolných čtyř číslic od 0 do 9, například 0123. Startovní číslo hráči přiděluje při vstupu do soutěže redakce. Každou středu otiskneme pořadí všech soutěžících. V tomto seznamu zjistí nový hráč své startovní číslo, které v dalším průběhu hry již sám vpisuje do kuponu nebo při hlasování na internetu. Každý hráč může tipovat v jednom kole pouze jednou a pod jedním startovním číslem.

Bodování? Kupon obsahuje deset zápasů, které se hrají o následujícím víkendu. Tipující u každého z nich napíše 0, 1 nebo 2, podle toho, jak odhaduje výsledek utkání v základní hrací době (1= vítězství domácích, 0= remíza, 2= vítězství hostů). Dvojtipy jsou nepřípustné. Za každý správný tip soutěžící získává 2 body, za chybný naopak jeden bod ztrácí, tzn., že maximum je 20 bodů, minimum -10 bodů. Vítězem daného kola se stává hráč s nejvyšším počtem získaných bodů. Pravidla jsou k nahlédnutí na www.deník.cz.

Supertrefa. U vybraného zápasu hráči vyplní konečný výsledek a výsledek první třetiny či poločasu Supertrefy, která rozhoduje při určování vítěze kola či stanovování pořadí při rovnosti bodů.

Uzávěrka kola – pátek 10.00: Uzávěrka pro vhození kuponů do sběrných schránek je 10 hodin, výjimkou je schránka u redakce Náchodského deníku, kde stejně jako při tipování na internetu je uzávěrka posunuta na páteční 16. hodinu. U kuponů zaslaných poštou je rozhodující razítko odeslání. (re)