Za těch 20 let se změnilo mnohé včetně tratě závodu, ale jedno zůstává stejné: Běh na Hvězdu žije a ti, kdo ho připravují, to dělají se zápalem, aby ti, co do Police přijíždějí, odjížděli s dobrým pocitem a za rok se zase vrátili. To všechno se vynasnažíme udělat i letos při 21. ročníku, který se koná již zítra.
V roce 2003 jsme poprvé uspořádali závody dětí a od té doby jejich počet na tomto sportovním podniku roste. Například vloni děti tvořily více než čtvrtinu všech účastníků. Takže i letos obstarají prolog závodu Saucony Českého poháru v bězích do vrchu, do něhož je Běh na Hvězdu opět zařazen.


Při tomto běhu rádi přivítáme nejen sportovce, ale i diváky, ať už přímo na náměstí v Polici nad Metují nebo po celé trase běhu. Myslím si totiž, že bude na co koukat. Očekáváme účast úřadující evropské šampionky a olympioničky A. Pichrtové, stříbrné z olympijského Sarajeva Blanku Paulů, polického rodáka a vrchařského reprezentanta P. Brýdla, dále pátého z mistrovství světa veteránů 2006 K. Šestáka, Týmu Iscarex a Maratonstav.


Jedná se také o účasti skvělých vrchařek Matyášové, Milesové, Šádkové, Ukrajince V. Petroňuka a jeho dvou dětí Alexe a Mirky, vrchařů – reprezentantů z Kroměříže, Týmu X–AIR Ostrava, určitě přijedou „nadupaní“ Poláci, za kterými jsem byl ve Valbřichu.


Přijďte závodit, fandit, bavit se a poznávat skvělé lidi, kterými vrchaři určitě jsou. Přijďte zavzpomínat na 20 let, kterými závod prošel.