Zbečník – Třebíč 6:2

Do úvodní dvojice nastoupili za domácí Řehák s Kleandrem a proti slabší formaci soupeře neměli problém jasně ve dvou setech zvítězit – 1:0.

Do druhé dvojice postavili domácí Valáška s Vlachem proti hlavní dvojici Třebíče a k vidění byl dramatický souboj. První set urvali za devítek domácí, v tom druhém se nejtěsnějším poměrem radovala Třebíč. V rozhodujícím setu se Zbečník dostal do vedení a dotáhl důležitý zápas k vítězství – 2:0.

První trojice Zbečníka nastoupila ve složení Valášek, Kleandr, Kábrt a po trpělivém výkonu zvítězila ve dvou setech – 3:0.

V dalším duelu trojice Řehák, Hartman, Vlach nejprve ztrácela dva body, ale po zlepšeném výkonu, když znovu především Řehák předváděl na síti úžasné věci, nakonec oba sety získala poměrem 10:8, což znamenalo vedení 4:0.

Vložená dvojice nastoupila v sestavě Prouza, Hartman. Tentokrát se domácím hráčům příliš nedařilo a vybrali si slabší chvilku. Přes střídání ve druhém domácí neustále dotahovali ztrátu, v obou setech těsně podlehli a Třebíč tak získala první bod – 4:1.

S napětím se očekával singl, kde dostal za Zbečník příležitost nejmladší hráč týmu Kábrt (15 let) a se svou rolí se popasoval znamenitě. Po zodpovědném, bojovném a taktickém výkonu s minimem chyb zvítězil ve dvou setech – 5:1.

Valáškova trojice mohla zápas ukončit, ale první set jí příliš nevyšel. V tom druhém zlepšila hru a šlo se do rozhodující sady. V něm se dařilo více hostům a ti tak ještě snížili – 5:2.

Řehákova trojice však byla proti druhé formaci Třebíče favoritem a svou roli zvládla bez větších problémů, když nedala svému soupeři nejmenší šanci – 6:2.

„Důležitým momentem byla vyhraná druhá dvojice, kterou jsme urvali po boji ve třech setech a po tentokrát nepříliš povedené vložené dvojce pak definitivně rozhodl vítězný singl, který při své premiéře sehrál mladý Lukáš Kábrt skvěle," popisoval zlomové momenty utkání vedoucí domácího týmu Lukáš Vlach.

„Jsem spokojený s výsledkem i s výkonem. Soupeř byl oproti prvnímu zápasu oslabený, přijel pouze v šesti hráčích a celkově jsme tak měli vyrovnanější tým. Nejlepším naším hráčem byl znovu Martin Řehák a největší radost nám udělal výborně odehraný singl Lukášem Kábrtem. Vyhráli jsme popáté za sebou, což je malá pohádka, ale zůstaňme pokorní. Jsme rádi, že jsme touto výhrou už prakticky zachránění," dodal Vlach.

Sestava Zbečníka: Hartman, Valášek, Vlach, Řehák, Kleandr, Prouza, Kábrt, Bernard.

Další utkání sehraje Zbečník tuto sobotu u vedoucího celku druhé ligy, v Modřicích.

Další výsledky 9. kola: NO TJ Sokol Zlín-Prštné – R.U.M. NK Holubice 1:6, NK Climax Vsetín B – TJ Sokol SDS Exmost Modřice B 1:6, TJ Sokol Zbečník – TJ Sokol Třebíč 6:2, NK Rozvíz-Slovan Ivanovice na Hané – SK Bělá 3:6. (lvl, mr)

1. Modřice B 9 8 0 1 49:23 16
2. Holubice 9 7 0 2 49:24 14
3. Rozvíz – Ivanovice 9 6 0 3 44:35 12
4. Zbečník 9 5 1 3 43:36 11
5. Bělá 9 5 1 3 45:40 11
6. Třebíč 9 2 1 6 31:44 5
7. Vsetín B 9 1 0 8 25:49 2
8. Zlín-Prštné 9 0 1 8 18:53 1