1. liga žen: Sokol Zbečník – Sokol Bedřichov 1:3 (-23, -19, 18, -23).

Tentokrát viděli diváci naprosto vyrovnaný boj, který se rozhodoval vždy až v koncovkách. První set byl dlouho vyrovnaný, v závěru setu domácí hráčky vybojovaly náskok 23:19. Pak ale vůbec nezvládly koncovku a zbytečně set ztratily. To poznamenalo jejich výkon ve druhém setu, kdy soupeřky pustily do výraznějšího náskoku a už ho nedokázaly smazat. Třetí set se však vydařil Zbečníku skvěle, nedal soupeřkám šanci, jen na poslední bod potřeboval pět pokusů. Ve čtvrtém setu byl boj opět naprosto vyrovnaný. Nakonec o výhře hostů rozhodlo několik chyb domácích v závěru.


V příštím kole hraje Zbečník na hřišti Nového Jičína, který dosud neprohrál. V tabulce tak zůstává poslední bez jediného vítězství - poslední místo na konci soutěže znamená sestup do kvalifikace o 1. ligu s třemi vítězi druhých lig.

 

2. liga mužů: VK Hronov – Orel Letohrad 3:0 (14, 13, 20) a 3:1 (19, 10, -18, 19).

Od začátku Hronov svého nezkušeného soupeře doslova válcoval. V úvodech prvních setů si domácí hráči vybudovali několikabodový náskok, který se jim naprosto bezchybnou a poměrně pestrou hrou dařilo postupně dále zvyšovat. Soupeř se hroutil pod tlakem domácího útoku a nestačil bránit prakticky na všech postech na síti. V úvodu třetího setu došlo ke kratšímu sebeuspokojení a podcenění ze strany domácích a hosté toho využili ke čtyřbodovému vedení. Po oddechovém čase však Hronov zabral a šel šňůrou šesti bodů do vedení. Tím bylo o osudu utkání rozhodnuto.


Do druhého zápasu jen mírně pozměněná domácí sestava předváděla od začátku o něco méně koncentrovaný výkon. Proto se dařilo hostům dlouho držet s Hronovem v prvním setu krok. Pak ale domácí v koncovce zabrali a nepovolili dobrou obranou a důrazným útokem na síti Letohradu bodovat. Druhý set se od začátku změnil doslova v exhibici Hronova, který dusil nešťastného soupeře drtivým servisem a pestrou hrou na síti. Lehce získaná druhá sada měla však na domácí negativní vliv. Úvod třetího dějství nenasvědčoval žádným komplikacím. Za stavu 12:6 však přišla ztráta koncentrace a dlouhá šňůra hostujícího družstva. Tímto vývojem povzbuzení hosté s přehledem získali třetí set v poměru 25:18. Ve čtvrtém se domácím dlouho nedařilo odskočit do uklidňujícího náskoku. Pak ale přišlo několik chyb hostů na útoku a Hronovští šli do pěti až šestibodového vedení a v pohodě získali i druhé utkání pro sebe.


Hronov je sedmý s 33 body, stejně bodů má i osmé Ústí nad Orlicí. Následují Semily (31) a Letohrad s 28 body. (ma, lvl)