VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bonato - tady lidem vážně šmakuje

Náchod - Procestoval velkou část světa a všude maloval obrazy, až v roce 1847 přišel do Náchoda. Ital Jacobo Bonato, do té doby světoběžník, si malé městečko na první pohled zamiloval. Několik let působil na náchodském zámku, na portrétních a oltářních obrazech pracoval po celém okolí. V roce 1871 koupil běloveské lázně a vlastnil je až do roku 1885, kdy opustil svět. Dnes mistra Jacoba připomínají nejen jeho díla, ale na jeho počest je pojmenován i hotel Bonato v Náchodě-Bělovsi, v sousedství někdejších lázní.

7.10.2013
SDÍLEJ:

PŘÍJEMNÉ STYLOVÉ PROSTŘEDÍ čeká na hosty nejen uvnitř hotelů a restaurace, ale i při posezení na terase. Foto: archiv hotelu

Spojení názvu hotelu s osobností mistra Jacoba není dáno jen místem. Jacobo byl mistr kumštýř a v Bonatu dnes také pracují mistři, jen jiného řemesla kuchyně. Svou práci dělají s láskou, jsou zapálení a chtějí být s výsledkem stoprocentně spokojeni, tomu obětují čas a dřinu. Na jejich nabídce moderní gastronomie je to sakramentsky znát, a tak jsou spokojeni i hosté. A to je přeci hlavní.

Než aby kupovali některé přílohy hotové, připravují si je v Bonatu sami. Polévky jsou domácí, sami si vyrábí třeba těstoviny či bramborové placky. Ke všemu používají čerstvé suroviny. Co se třeba ráno u osvědčených dodavatelů nakoupí, to se následně hned připravuje v kuchyni. Ať už to jsou steaky na grilu, speciality jako dortíčky z vepřové panenky posázené na parmazánové omáčce, dorůžova pečená vepřová panenka podávaná na šafránovém rizotu a s omáčkou demi-glas a spousta dalších jídel, specialit z grilu, salátů, těstovin i bezmasých jídel.

Sliny se sbíhají třeba i po takové domácí zázvorové limonádě nebo některém z mnoha druhů dezertů vlastní výroby, ať už je to taková variace sorbetů s dresingem z granátového jablka a citronového oleje nebo čokoládový fondant s malinovým coulis ze sedmdesátiprocentní pravé čokolády. Na kvalitu se dbá nejen u speciální labužnické nabídky a menu, ale i u klasických jídel.

Suroviny se zárukou kvality

Ano, kvalita pokrmů, na tu v Bonatu myslí od začátku až do konce, od předkrmu až po zákusek. Každý detail je promyšlený. Třeba takovou kávu jel vybírat majitel hotelu Bonato David Motl až do Itálie do osvědčené tradiční pražírny. Stejně tak vína dodávají vybraná kvalitní vinařství. Nebo čokoláda na zákusky pochází ne z koncernů, ale z opravdových manufaktur. Zkrátka než se vše dostane na talíř před hosta a polaská jeho chuťové buňky, má to svůj jedinečný příběh. Příběh s cejchem záruky kvality, oddanosti a lásky, kterou mistři svého řemesla své práci a jejím plodům obětují. To vše přitom v cenové dostupnosti.

Ač Bonato leží v relativně malém městě a v jeho malebné klidné části, snaží se zde dělat skutečnou osvětu gastronomie. Kuchaři hotelu Bonato chodí na zkušenou do prvotřídních pražských restaurací, kde se učí od těch nejlepších profesionálů z jejich branže, kteří vařili i v těch nejlepších podnicích ve světě. Tyto zkušenosti, nově a nově získávané poznatky, ženou pány kuchaře dál, aby ve finále hostům Bonata ještě více chutnalo. Není pak nic krásnějšího, než když zákazníci vyseknou poklonu do kuchyně, že děkují a že si pošmákli.

Špičky v oblasti gastronomie se představují zájemcům i v samotném Bonatu. Nevšední kulinářské zážitky už několikátým rokem lákají spousty návštěvníků degustačních večerů. Opravdové špičky svého oboru jim servírují chutě celého světa.

V příštím týdnu se zde představí Claudio Corallo, světový výrobce čokolády, který nabídne její ochutnávky. Milovníci originálních, nezaměnitelných a lahodných chutí si tak opět přijdou na své. Jejich chuťové buňky už dříve roztančil třeba světoznámý vinař Clemens Bush nebo italský šéfkuchař Riccardo Lucque, který byl oceněný Michelinskou hvězdou a na jehož jídla chodily na Manhattanu v New Yorku dokonce světové celebrity. Dnes má restauraci v Praze, v Bonatu vařil dvakrát a hostům nabídl třeba mořské lahůdky v rámci Sicilského galavečera. Ochutnali tak pravou Itálii. „Líbí se mi zdejší atmosféra i lidé, cítím se zde příjemně," řekl tehdy po akci v Bonatu Riccardo Lucque.

Návštěvníci mohli ochutnat i jídla připravovaná Zdeňkem Pohlreichem, v současné době díky televiznímu pořadu Ano, šéfe! asi nejznámějším kuchařem v České republice. Ten pro ně připravil menu o pěti chodech, které doplnila vybraná vína od známých pěstitelů vinné révy z domácí i zahraniční produkce.

Nejen prvotřídní kvalita kuchyně, ale i prostředí, to čeká na hosty Bonata. „Snažíme se o zajímavou, přívětivou a přátelskou atmosféru, aby si to tady u nás návštěvníci užili opravdu se vším všudy, cítili se příjemně, nic je při gastronomickém zážitku nerušilo a rádi se sem vraceli," říká majitel Bonata David Motl.

Kdo chce prožít něco neopakovatelného, netradičního, zkrátka výjimečný gurmánský zážitek, neměl by si některý ze zde pořádaných degustačních večerů nechat ujít stejně jako návštěvu jen tak ve volném čase.

HOTEL BONATO

Nachází se v lázeňské zóně na okraji Náchoda při hlavní tranzitní trase do Polska. Poloha hotelu, ubytování a společenské prostory, stejně jako dostupnost mnoha přírodních krás a pamětihodností východních Čech, je zajímavá jak pro obchodníky a firmy, tak pro skupinovou i rodinnou rekreaci.

Hostům nabízí jedinečné ubytování v Náchodě v několika druzích pokojů od jednolůžkových až po rodinná apartmá. Celková kapacita hotelu je 25 pokojů a více než 60 lůžek.

Součástí hotelu je hotelová restaurace s tanečním parketem a pódiem pro hudbu. Vhodná je pro pořádání společenských akcí až pro 120 osob, dle individuálního přání je možné připravit nejrůznější společenské akce jako jsou svatby, rodinné oslavy, firemní večírky, prezentace, recepce formou rautu apod. Jako součást je k dispozici salónek Hexagon a Toskánská kavárna. Navštívit můžete také tzv. zimní zahradu s krbem, vodopádem a atraktivním interiérem. V létě je otevřena rovněž venkovní letní zahrádka a zahradní altánek s grilem.

Bonato Hotel Náchod

Lázeňská 102

547 01 Náchod

Recepce, Rezervace:

Tel: +420 491 424 540

Fax: +420 491 424 525

Email: info@bonato.cz

Web: www.bonato.cz

Čtěte také: 
Šéfkuchař učí, jak být králem kuchyně
Přijíždí světoznámý „pan Čokoláda"
 

Autor: Pavel Bednář

7.10.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Machovu zatím chybí forma i štěstí

Šaty z výstavy si přivlastnili tři místní mladíci ve věku 25, 17 a 15 let. Když se z médií dozvěděli, že to není obyčejné oblečení, ale drahé artefakty s uměleckou krajkou, raději je vložili do igelitové tašky a vrátili.
5

Nevěděli, co se šaty, tak je vrátili

Derby rozhodly jaroměřské vstupy do třetin

Náchodsko - Mizerný start do sezony zažívá nejúspěšnější celek posledních pěti let. Hokejisté Náchoda se v úvodu nového ročníku trápí jak v ofenzivě, tak i v defenzivě, což potvrdili i v nedělním domácím zápase s Třebechovicemi.

Superdebata Deníku: ptejte se Babiše a dalších lídrů

Pokud chcete ještě něco vědět před volbami od kandidujících stran, máte šanci se zeptat právě teď. Deník ji vašim jménem položí už ve čtvrtek 19. října, tedy den před parlamentními volbami, desítce lídrů politických stran při závěrečné předvolební debatě v sídle listu.

Sokolovna nasála skvělou atmosféru s Masajem, vybralo se přes 57 tisíc

Česká Skalice /FOTO/ - Fenomén. Tak by se dal směle označit charitativní festival Nasajem s Masajem, který minulou sobotu v sokolovně vstoupil do osmého ročníku.

Startuje soutěž Chance být hvězdou. Točte a posílejte videa

Parádičky, skvostné góly. Bláznivý maskot, hluční fanoušci (a sličné fanynky). To všechno přináší fotbal. A právě dnes startuje soutěž, jež určí, kde najdete ty nejzajímavější borce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení