„Prodloužili jsme pracovní dobu, celý tento týden máme otevřeno každý den až do 18 hodin,“ řekla nám Ludmila Hubková, ředitelka Finančního úřadu v Náchodě. Jak dodala, lidé budou moci přinést daňová přiznání – aniž by za to byli sankciováni pokutou za opožděné podání přiznání – také v příštím týdnu. To už ale bude finanční úřad fungovat normálně, pracovní doba prodloužena nebude.

„Zatím tu máme klid, žádné fronty se netvoří. U přepážek je to plynulé, jsou tam většinou tak dva lidé. Větší nápor očekáváme až zítra – to bude úřední den,“ uvedla včera odpoledne ředitelka Hubková.

Její slova potvrzují i někteří občané, jež v těchto dnech již daňová přiznání podávali. „Byl jsem na finančáku v Náchodě v pondělí – půl hodiny po poledni – a byl tam naprostý klid,“ řekl nám Jiří Lanta z Bezděkova nad Metují.

Pracovníci Finančního úřadu v Náchodě také vyjížděli do některých měst, například do Nového Města nad Metují či do České Skalice, kde pomáhali občanům s vyřizováním daňových záležitostí. „Zájem občanů byl velký, lidé jsou na to již zvyklí,“ uvedla Ludmila Hubková.