VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podzim? Jedině u šálku horkého nápoje

VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.

4.11.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: zdroj redakce

Kromě těchto nealkoholických nápojů někdy přijde vhod sklenice neméně osvědčeného horkého vína, grogu a čaje s rumem nebo slivovicí. Jsou samozřejmě mezi námi mnozí, kteří rádi poznávají novinky a nebojí se ochutnat i méně známé nápoje. Výborná je třeba horká medovina, ať již s příchutí, nebo bez ní.

Velice chuťově výraznými a lahodnými horkými nápoji jsou punče. Ty se mohou připravovat buď jen z vody a stejnojmenné ingredience, která je k dostání v obchodech. Nebo si dáme trochu více práce a připravíme nápoj z více surovin. V pohodlí svého domova si smícháním několika surovin můžete připravit lahodný nápoj pro sebe nebo přátele a prožít v této uspěchané době hezké chvíle.

Zimní pohoda

75 ml šťávy z hroznů vína, 75 ml ananasové šťávy, střik citronové šťávy, 75 ml polosuchého bílého vína, plátek kompotovaného ananasu, lžička cukru

Hroznovou, ananasovou a citronovou šťávu s bílým vínem zahřejeme v hrnku, ale nevaříme. Plátek ananasu nakrájíme na kousky, vložíme do horké tekutiny a necháme dvě minuty uležet. Za stálého míchání rozpustíme v horké tekutině cukr a s kousky ananasu podáváme v předehřáté sklenici.

Pomerančový punč

100 ml pomerančového džusu, 100 ml polosuchého bílého vína, 20 ml curacao blue, 50 ml vody, lžička cukru, tři hřebíčky, kousek vanilky, plátek pomeranče

Do porcelánového hrnečku nebo silnostěnné sklenice nalijeme pomerančový džus, bílé víno, likér curacao blue, přidáme hřebíček a vanilku. Vložíme do mikrovlnné trouby a zahřejeme. Poté dolijeme horkou vodou, přidáme cukr a zamícháme. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Tyto voňavé nápoje budou jistě za sychravých večerů velmi chutnat. Protože však také myslíme na ty, kteří si v teple domova rádi připraví i zajímavý studený nápoj, nabízíme další novinku, moderní nealkoholické jogurtové či kefírové nápoje. Právě takové připravili pro zájemce o studium a jejich rodiče naši hronovští barmani při říjnové předváděcí akci s ochutnávkami (viz foto).

Sklidili s nimi velký úspěch, proto již nyní spolu s dalšími studenty připravují další předváděcí akci, která v naší škole proběhne 14. listopadu od 15 do 16 hodin.

Hronovský jahodový drink

100 ml bílého smetanového jogurtu, 30 ml jahodového monin sirupu, 10 ml jahodového topingu, led, na ozdobu kousek ananasu, hroznové víno, jahoda, květ z mandlové hmoty, rostlinná šlehačka

Do vysoké sklenice na dlouhé nápoje vložíme led a smícháme jej s jogurtem a sirupem. Ozdobíme šlehačkou, topingem, ovocem a květem z mandlové hmoty.

Předváděcí akce s ochutnávkami pro žáky devátých ročníků a jejich rodiče se konají v Hronově i v pobočce Vrchlabí vždy ve středu 14. 11., 12. 12., 16. 1., 6. 2. (pokaždé v 15 – 16 hodin), ve Vrchlabí navíc i v sobotu 1. 12. a 19. 1. (vždy v 8 – 12 hodin).

4.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Českoskalické zápasy asi nudné nebudou

Jak reklamovat koupený dům či byt

Broumov po svém sestupu zatím dost tápe

Náchodsko - Čtyřgólovou normu si pravděpodobně domluvili v sobotním programu fotbalového Krajského přeboru mužů hráči Červeného Kostelce, Jaroměře i Náchoda. Tento regionální trojlístek si totiž z hřišť soupeřů odvezl tři body za vítězství 4:0.

Zraněného motorkáře transportoval vrtulník do nemocnice

Spyta - V neděli srpna odpoledne vyjížděli profesionální hasiči z požární stanice Jaroměř k dopravní nehodě na hlavním tahu z Hradce Králové do Náchoda u obce Spyta.

Historický spolek Antares a tanečnice potěšily svým vystoupením

Náchod - Vystoupení šermířů, rozvlněné křivky břišních tanečnic a večerní ohnivá show – to a další zábavu v sobotu nabízela dětem i dospělým návštěvníkům Hospůdka u Mílů. O reprodukci historického šermu se postaral spolek Antares z Náchoda, který zábavné odpoledne započal příběhem Jana Koldy ze Žampachu v 16 hodin.

Folklorní festival patří k nejvýznamnějším svého druhu v Evropě

Červený Kostelec - Je až neuvěřitelné, jak krásné chvíle rychle utíkají. Už uplynuly čtyři dny, kdy z úst pana starosty zazněla slova, na která čekali fanoušci folkloru dlouhých 360 dní: „Šedesátý třetí folklorní festival Červený Kostelec považuji za zahájený!“ Tím se rozjelo pět krásných, folklorem naplněných dní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení