Z devíti kategorií byly nejsilněji zastoupeny masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas, mezi nimiž získala prvenství Bohuslavická vepřovka z firmy ZEPO Bohuslavice, nejlepším pekařským výrobkem se stal sváteční koláč s povidlovou náplní od Libora Obešla a jako nejlepší mléčný výrobek bylo vyhodnoceno syrové kravské mléko z Agrodružstva Lhota pod Libčany.

Podle ředitele Regionální agrární komory Královéhradeckého kraje Iva Konopy měla komise velmi obtížnou práci: „Přihlášené výrobky se vyznačovaly vysokou kvalitou, je jasně vidět, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší produkty," podotkl.

Loni označení získalo například pivo F. L. Věk, řepný sirob, kozoovčí tvarohová homolka  nebo dekor klobása česnek.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma na obalu svého výrobku užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas: Bohuslavická vepřovka,  ZEPO Bohuslavice, a.s.
2. Masné výrobky trvanlivé: Skalický uherák, Skaličan, a.s.
3. Sýry včetně tvarohu: Smetánkový mls – čoko poleva, Jiří Pácha
4. Mléčné výrobky ostatní: Syrové kravské mléko, Agrodružstvo Lhota pod Libčany
5. Pekařské výrobky včetně těstovin: Koláč sváteční s povidlovou náplní, Libor Obešlo
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek: Babiččina kostka, Kvíčerovská pekárna, spol. s r.o.
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje: Litobořský mošt – jablko a jahoda 3 l,Jiří Pelikán
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: Indiánské borůvky s fruktózou, Kand, s.r.o.
9. Ostatní: Kapr filet uzený pikant, Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.