„Nabídek je skutečně dost, ale hlavní aktivita je samozřejmě na uchazečích. Trochu mě zaráží, když si v tisku občas někdo stěžuje, jak je složité v našem okrese práci sehnat, přitom nabízíme rekvalifikace a různé vzdělávací projekty,“ řekl Michal Pejskar, ředitel Úřadu práce (ÚP).


Stejně jako v minulých letech je poptávka zejména po kvalifikovaných strojírenských profesích. Například v lednu bylo z evidence ÚP vyřazeno 549 uchazečů , z nichž 376 bylo umístěno do nového zaměstnání. Nejpočetnější skupinu tvořili techničtí, odborní a administrativní pracovníci a také pracovníci v kvalifikovaných dělnických profesích hlavně strojírenských a kovoobráběčských. „Obecně se dá říci, že všechny strojírenské podniky v okrese mají o nové zaměstnance zájem. Tuto poptávku se čas od času daří uspokojit,“ uvedl Pejskar.


K 31. lednu letošního roku bylo evidováno 1071 volných pracovních míst. Z tohoto počtu bylo určeno 312 míst pro absolventy škol a 50 míst pro osoby se zdravotním postižením. V počtu uchazečů patřících do této skupiny připadalo na jedno volné pracovní místo 8,5 uchazeče. Tato hodnota vykazovaná okresem Náchod je zcela nejnižší v Královéhradeckém kraji a šestnáctá nejnižší v republice. Volná místa jsou především pro švadleny a šičky, soustružníky, frézaře, strojní konstruktéry, mechaniky a seřizovače, obráběče kovů, nástrojaře, strojní zámečníky, kuchaře, číšníky, servírky, prodavače a pokladní. „Situaci na trhu práce v určitých oblastech pomáhá řešit i zaměstnávání občanů ze zahraničí,“ tvrdí ředitel ÚP Michal Pejskar. Ke konci ledna na Náchodsku pracovalo 497 cizinců ze zemí mimo Evropskou unii. Ke stejnému datu bylo podáno 1321 informací o zaměstnání občanů ze států Evropské unie a Švýcarska a 60 informací o občanech třetích zemí, to je celkem 1878 zaměstnaných občanů, kteří do okresu přišli z ciziny.