Čtenářka Kateřina:
Pracuji v supermarketu, pracovní smlouvu mám na osm hodin denně, běžně ale musím být v práci 12, 13 i 14 hodin. Zaplaceno máme jen osm hodin. Nutí nás tu zůstávat, pracovat, po zavření obchodu i uklízet. Samozřejmě nám hodiny navíc neplatí. Jak se bránit?

Právník: V případě výkonu práce nad pracovní smlouvou stanovenou pracovní dobu se jedná o práci přesčas, za kterou náleží mzda a příplatek ke mzdě nejméně ve výši 25% průměrného výdělku, pokud jste se se zaměstnavatelem nedohodli na poskytnutí náhradního volna v rozsahu práce konané přesčas místo příplatku.

Pokud k poskytnutí náhradního volna nedojde do tří kalendářních měsíců po výkonu práce přesčas (popř. v jiné dohodnuté době), náleží pak zmíněný příplatek za práci přesčas. V případě, že by ho zaměstnavatel neposkytl, je vhodné jej písemně vyzvat k proplacení, pokud tak přesto neučiní, je nutné se obrátit na soud s návrhem na uložení povinnosti zaměstnavateli uhradit tento příplatek za práci přesčas, a to včetně zákonných úroků z prodlení.

Kromě toho je možné podat stížnost na místně příslušný inspektorát práce, který výše uvedené jednání zaměstnavatele posoudí a pokud shledá pochybení na jeho straně, může mu uložit pokuty v řádech až několika milionů korun (zde jak uvádíte, může se jednat o správní delikt neposkytnutí náhradního volna/příplatku za práci přesčas, kde je hrozba pokuty ve výši až jednoho milionu korun, respektive správní delikt v podobě ukládání prací v rozporu s pracovní smlouvou – zde s hrozbou pokuty do výše 300 tisíc korun).

Ovšem postup přes inspektorát práce nezajistí vymožení finančních nároků, které se promlčují ve lhůtě tří let ode dne splatnosti příplatku za práci přesčas. Proto je vhodné oba postupy případně spojit.