Část rodiny zatím musí bydlet u příbuzných, další část u lidí z vesnice, kteří jim střechu nad hlavou sami nabídli. Pomoci se rozhodli i zastupitelé Sendraže, kteří vyhlásili sbírku. Je jim jasné, že postižená rodina potřebuje pomoci, kdy je vděčná za jakoukoli podporu.

„Šest lidí přišlo o střechu nad hlavou, tak jsme se snažili zorganizovat veškerou možnou pomoc," řekl starosta obce Tomáš Kumprecht.

Lidé mohou přispívat do konce listopadu. Číslo bankovního účtu, kam lze zasílat finanční pomoc, je 107-3560590217/0100.

Kdo ze sousedů chce a může, ten přiloží i ruku k dílu. „Lidé z vesnice, kteří mají čas, chodí brigádně pomáhat, je jim jasné, že postižená rodina pomoc potřebuje," dodává Tomáš Kumprecht. Na domě je práce spousty a do zimy pravděpodobně rodina zpátky ve svém nebude.

Požár domu likvidovalo na konci září osm jednotek hasičů. Nejprve hořela střecha nad stodolou a plameny se šířily nad dvoupatrový rodinný dům, který byl nově opravený. Uvnitř v tu chvíli už nikdo nebyl, všem obyvatelům se podařilo včas vyjít ven. Při dohašování se zranil jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují, který spadl ze střechy a utrpěl otevřenou zlomeninu nohy. Aby toho nebylo málo, den poté se požár izolačního materiálu pod střechou znovu rozhořel.