Profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře a dobrovolní hasiči z Hořiček a České Skalice byli včera krátce před půl druhou přivoláni do Ratibořic k požáru osobního vozidla Citroen Berlingo.

"Řidička jela po poli, když se auto vzňalo a začalo hořet také strniště. To uhasili zemědělci, vozidlo pak hasiči," uvedl k prvnímu včerjšímu požáru Alena Kuthanová z HZS Královéhradeckého kraje. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 85 tisíc korun, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 100 tisíc.

Druhý požár už byl vážnější a byl vyhlášen 2. poplachový stupeň. Krátce po 16 hodině hořelo obilí na poli u Chvalkovic. "Požár na ploše zhruba 400 x 200 metrů se jednotkám podařilo lokalizovat v 16:29. O pár minut později byl požár zcela uhašen," uvedla Alena Kuthnová s tím, že k hořícímu poli vyjereli profesionální hasiči z Náchoda, Jaroměře, Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hořiček, Chvalkovic, Jaroměře, Hajnice a České Skalice. Škoda byla odhadnuta na 90 tisíc korun, uchráněn byl majetek ve výši 420 tisíc korun.