V těsné blízkosti železničního přejezdu v úterý ráno zcela shořela kabina nákladního tahače cisterny s popílkem. Řidiči se nic nestalo, stačil vyskočit z plamenů a zavolat pomoc. Okamžitě po nahlášení nehody v 7.30 hodin vyjeli na frekventovanou komunikaci I/11 rychnovští profesionálové HZS a častolovická a kostelecká jednotka Sboru dobrovolných hasičů.

“Všiml jsem si, že se začíná v kabině kouřit. Zastavil jsem před přejezdem a najednou vyšlehly plameny. Vystříkal jsem tři hasící přístroje, ale nedalo se to již uhasit,“ vzpomínal na dramatické okamžiky řidič cisterny, který převážel do Rychnova n. K. popílek. Aby na místě nehody nezmrzl, protože bundu nechal v kabině, kostelečtí hasiči mu půjčili zásahový oblek.

“Měli jsme strach, aby nechytla nafta. Proto jsme při likvidaci požáru zároveň chladili i nádrže,“ poznamenal zasahující hasič. Podle policistů mohla být nehoda způsobena závadou na levém předním kole, ale vše se teprve vyšetřuje. Vzniklá škoda byla odhadnuta na milion, uchráněné hodnoty na více než dva miliony korun.