Devětatřicetiletý muž z Litomyšle, který má přezdívku Láďa,  čelí obžalobě, že letos na jaře prodal třiadvacetiletou dívku za dva tisíce euro  lidem, kteří ji nutili, aby provozovala prostituci ve Vídni. Muž obžalobu od začátku odmítá. Dívku prý zná, ale její obvinění nechápe. Naznačil, že z její strany by mohlo jít o mstu, za to, že odmítl její nabídku na partnerský vztah. Policistům také řekl, že když se s dívkou seznámil, řekla mu, že je prostitutka.

Životní šance nevyšla

Mladá žena u soudu vypověděla, že se v Česku starala o malého syna a prostituci nikdy neprovozovala. Do Rakouska se vydala kvůli nabídce práce v domácnosti. Pro ni to prý tehdy byla „životní šance", protože výdělek za praní úklid a další práce měl činit čtyřicet tisíc euro.

Dívka řekla, že známý jí dal kontakt na „Láďu", tedy Kančiho, který ji měl odvézt do Brna. Jenže ji odvezl pouze do Letovic a odůvodnil to tím, že má málo peněz na benzin.

Zaparkovali tedy u tamějšího supermarketu, a tam ji Kanči předal dvojici lidí, kteří se jí představili jako Marta a Janko. Mladá žena s nimi pak odjela do Vídně, jenže tam se žádné dobře placené práce v domácnosti nedočkala, naopak skončila na ulici.

„První den jsem měla tři zákazníky: tři v autě, od každého jsem dostala 70 euro, a jednoho v hotelu, který mi měl zaplatit 160 euro," vypověděla žena. Zákazník na ni však prý zaútočil, sebral jí a ona před ním musela utéci.

Peníze, které vydělala, od ní vybrali Marta a Janko. Marta ji prý navíc bila a nedovolila jí telefonovat.

Chtěli jí pomoci

Nakonec se jí podařilo uprchnout, zavolala rodičům a kontaktovat policii.

Eskorta včera k soudu přivezla „Martu" a „Janka", které kvůli případu zadržela policie. Žena dívčinu verzi odmítla a řekla, že ji poprvé viděli na ulici ve Vídni a chtěli jí nabídnout pomoc.

Soud ve středu odročil hlavní líčení na prosinec.