Špindlerovské sjezdovky se zabalují do bílé peřiny. „Zasněžujeme areál na Mísečkách až po Medvědín, tedy vrchní i spodní část. Ve Svatém Petru jsou v provozu děla na spodní části Černé sjezdovky, pokrýváme Hromovku. Na Přední Labské máme dostatečnou kapacitu děl k tomu, abychom ji zasněžili celou," upozornil Zdeněk Spilka ze Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Kdy zahájí sezonu?

Zahájit zimní sezonu by chtěli na Mísečkách už o víkendu. „Vše bude záležet na množství sněhu, který napadne," předeslal Spilka.

V Peci pod Sněžkou a Janských Lázních se postupně zasněžují všechny tratě. Celkově SkiResort Černá hora Pec nabídne 33 kilometrů sjezdových tratí, z nichž technickým sněhem bude zabezpečeno 75 procent. „Zahájit sezonu chceme ve středu nebo ve čtvrtek na sjezdovce Anděl a v horním úseku sjezdovky Ford Černohorská. Vše ještě upřesníme," deklarovali provozovatelé z Mega Plus.

Každá chvíle dobrá

Spustit děla se rozhodli i ve skiareálu Arrakis v Prkenném Dole u Žacléře. „Jedeme už od soboty, v neděli celý den, v pondělí dopoledne jsme to kvůli zvyšujícím se teplotám vypnuli. Pokračovat chceme hned, jak to půjde. Snažíme se využít každou vhodnou chvilku k přípravě. Tenhle víkend se ještě otevřít nepodaří, ale pracujeme na tom, aby to bylo co nejdříve," informoval Tomáš Ticháček.

Zasněžuje se i v Herlíkovicích. „Pokud vydrží vhodné podmínky, bude se lyžovat již o víkendu,," upozornil Daniel Svrček ze společnosti Snowhill.

(zprav)