Hradecko: Den lesní techniky láká do přírody

Hradec Králové: Tradiční akce Den lesní techniky se bude konat v sobotu 15. října. V průběhu celého dne se mohou návštěvníci seznámit s lesními stroji, dále s ukázkami prací v lese či se dřevem.

Jičínsko: Jedi duo může hrát klidně až do rána

Železnice: Koncert v Cafe Terasy se chystá na sobotu 15. října od 19 hodin. Vystoupí kytarové duo Ondřej Folx (kytara, zpěv, přidrzlé řeči), Jindřich Kuba (kytara, zpěv, akordeon) – unikátní Jedi duo, které zahraje od romantického folku po punkové úlety, směs vlastních neotřele pojatých skládanek a vybraných hitovek minulosti. Skladby se mění podle nálady publika. Koncert může trvat hodinu, ale také se může protáhnout do rána. Stanete se součástí dění. A pokud si vezmete spacák, tak vám muzikanti zahrají i na dobrou noc.

Rychnovsko: Farmářské trhy hlásí na neděli nabitý program

Doudleby nad Orlicí: Tradiční farmářské trhy, které se konají každý měsíc na zámku, budou již tuto neděli rozšířeny o podzimní, dušičkové i vánoční dekorace. V areálu komunitní zahrady budou navíc představeny ukázky canisterapie a výcviku psů. Příchozí se také dozvědí užitečné tipy týkající se správné psí výživy. Říjnové trhy završí koncert slovenského bluesového dua, které se představí v prostoru zámecké sýpky od 15 hodin. Program nedělního dne je opravdu nabitý, tak vyrazte s celou rodinou i psími mazlíčky do Doudleb nad Orlicí.

Chrudimsko: Rybník vydá svoje tajemství

Loučky: Výlov rybníka v Loučkách u Podlíšťan se chystá na sobotu od 8 hodin. Kromě podívané pro děti i dospělé bude možné zakoupit ryby a ochutnat rybí speciality. Dění zpestří živá hudba a atrakce pro děti.

Orlickoústecko: Tatéři se utkají o titul mistra

Česká Třebová: Netradičním lákadlem bude v sobotu v Národním domě sedmý ročník tetovací show Tattoo action, na které se představí tatéři z více než třiceti studií nejen z Česka, ale i Slovenska či Polska. Soutěžit se bude v šesti kategoriích, k vidění tedy budou nejen tetování černobílá a barevná, ale například i s asijskými či hororovými motivy. Součástí je bohatý doprovodný program, například paintballové hřiště, ohňová show a mnoho dalšího. Pestrý program odstartuje úderem desáté hodiny dopolední.