Hradecko: Ten píše to a ten zas tohle

Hradec Králové: Literárně hudební beseda Miloně Čepelky a Josefa Pepsona Snětivého s názvem Ten píše to a ten zas tohle se uskuteční v sobotu 21. ledna od 19 hodin v hradecké galerii Artičok. Čepelka a Snětivý představí své knihy Monology k živým a mrtvým a Skrytá krása Čech, stejně jako další tituly ze své prozaické i poetické tvorby. Rádi zodpoví otázky a podepíší zakoupené knihy. Obě zmíněné do Královéhradeckého kraje patří - první s ohledem na autora, druhá zase jednou z hlavních kapitol. Hudební doprovod: Josef Pepson Snětivý, vstupné 180 korun. Místa si rezervujte na webu www.articok.cz nebo u obsluhy na baru.

Jičínsko: Zimní olympijské hry miletínské

Miletín: Konečně po mnoha letech přeje počasí, a tak město Miletín a SK Miletín pořádají II. zimní olympijské hry miletínské. Akce proběhne v sobotu 21. ledna od 14 hodin. Prezentace: 13 - 14 hod. Místo konání: Sportovní areál Miletín. Druhy soutěžních sportů: Závod v biatlonu a sjíždění kopce na čemkoliv. Určeno pro všechny bez rozdílu věku. Na místě zajištěno občerstvení (čaj, káva, grog, pivo, nealko, párek). Možnost převléknout se v teplých šatnách. Zváni jsou i ti, co závodit nebudou. Co by to bylo za olympiádu bez diváků. Vzduchovky budou na místě.

Náchodsko: Psí spřežení vyrazí do terénu

Janovičky u Broumova: Svaz sportu psích spřežení Mushers Club Metuje pořádá 15. ročník závodů psích spřežení mistrovství České republiky Kendys Cross Country MID Janovičky 2017, které se uskuteční v sobotu 21. a v neděli 22. ledna. Začátek závodů je vždy v 10 hodin. Trať v délce 32 kilometrů vede po lesních cestách technicky náročným kopcovitým terénem.

Rychnovsko: Závod na saních rohatých

Orlické Záhoří: V sobotu 21. ledna startuje v Orlických horách další ročník Mezinárodního závodu v jízdě na saních rohatých. Registrace účastníků proběhne od 13 hodin, samotný závod se uskuteční od 14 do 16 hodin. Soutěží se ve dvojicích a na čas. Přijďte si vyzkoušet dovednost a šikovnost našich předků do Ski areálu Černá Voda v Orlickém Záhoří. O zábavu totiž bude jistě postaráno.

Chrudimsko: Chuť do života Haliny Pawlowské

Heřmanův Městec: Zábavný pořad oblíbené Haliny Pawlowské o vzrušení, lásce, katastrofách a spoustě pitomců, kteří zasluhují, abychom se jim společně smáli, začíná v sobotu 21. ledna v 19 hodin v místní sokolovně. A bude také, pochopitelně, o jídle. Protože: všechno je putna, jen když nám chutná.

Orlickoústecko: O volbách v USA s novinářem

Žamberk: Již v pátek 20. ledna pokračuje cyklus přednášek se zajímavými lidmi v žamberském pivovaru besedou o amerických volbách s českým novinářem v USA Dušanem Neumannem. Povídat si s ním bude od 18 hodin Miloslav Chvátil.

Pardubicko: Mezi Mechovem a Koněpůlkami

Dříteč: Kapela Lokálka vystoupí v sobotu 21. ledna od 19 hodin v sále restaurace Obecní dům ve Dřítči. Jedná se o pokračování nového cyklu koncertů „Mezi Mechovem a Koněpůlkami". Vstupenky je možné zakoupit přímo v restauraci nebo objednat prostřednictvím objednávkového formuláře na http://lokalka.webnode.cz/objednavky-vstupenek/. Počet míst je omezený, stolová úprava s možností konzumace je zajištěna. Kapela Lokálka začíná koncertem ve Dřítči svou 43. muzikantskou sezonu. Posluchači se mohou tradičně těšit na obecně známé a mnohdy zlidovělé písně z dlouholetého repertoáru kapely. Nový cyklus koncertů ve Dřítči „Mezi Mechovem a Koněpůlkami" zaznamenal první koncert již v loňském roce, letos se na něj navazuje v lednu právě koncertem legendární Lokálky, v únoru pak vystoupením známé folkové kapely Pouta, pokračovat bude i dalším březnovým programem.