Hradecko: Netradiční biatlon podruhé v nočním hávu

Ledce: Chcete se pobavit? Potom jste zváni do Ledec na druhé kolo biatlonu. Tentokrát se jedná o noční závod. Klub netradičních nápadů Ledce pořádá Noční biatlon již v pátek 27. ledna od 18 hodin ve sportovním areálu v obci. Občerstvení je zajištěno ve stánku na hřišti, celá trať bude uměle osvětlena. Účastníky čekají závody s hromadným startem s následným postupem do semifinále a finále podle počtu startujících. Délka trasy je 1,5 kilometru, vzduchové zbraně zajišťuje pořadatel. Prezence závodníků od 17.30 hodin, startovné činí 50 korun. Přihlášky na e-mailu smida.honza@gmail.com nebo na tel. č. 604 104 276, více informací na webu www.knnledce.cz.

Jičínsko: Šrámkovské matiné uctí výročí úmrtí

Sobotka: Šrámkovské matiné se chystá na neděli 29. ledna od 14 hodin v sále spořitelny v Sobotce. Pořad k 75. výročí úmrtí hudebního skladatele, dirigenta a klavíristy Jaroslava Ježka uvede autor pořadu a průvodní slovo bude mít Vlastimil Hnízdo. Dále se představí – klavír: Martin Hybler, kontrabas: Ivan Hájek, recitace: Eva Kordová. Recitace: Studio Šrámkova domu. Vstup na akci je volný.

Náchodsko: Do Meziměstí na pivo a víno

Meziměstí: V Salonu centra Walzel se v sobotu od 14 do 19 hodin otevře Vinná brána. Ochutnat bude možné 53 druhů vín z moravských a českých vinařství a k nim různé speciality. V restauraci Švejk začne ve 14 hodin akce Sláva českého piva a polských klobás. Bude se čepovat 13 druhů českých piv a opékat, udit a grilovat polské klobásy.

Rychnovsko: Děti si zkusí být hokejistou

Opočno: Akce Týden hokeje v sobotu od 14 hodin na zimním stadionu dětem ve věku 4 až 8 let umožní vyzkoušet, jaké to je být hokejistou. Rodiče se můžou detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu.

Trutnovsko: Na rohačkách to bude jízda!

Malá Úpa: V areálu U Kostela, na sjezdovce 400, odstartuje v sobotu o půl jedenácté kultovní závod na rohačkách. Jde o stíhací soutěž dvoučlenných týmů, doplněnou o speciální disciplíny spojené s historií Malé Úpy a jejími prvními osadníky. Na řadu tak přijde svážení sena, řezání dřeva a podobné činnosti. Historické kostýmy jsou vítány, součástí akce je i soutěž o „nejvymazlenější rohačkářský pár".

Chrudimsko: Ve skanzenu budou příst vlnu

Nasavrky: V sobotu 28. ledna od 16 hodin proběhne ve zdejším skanzenu textilní dílna s česáním a předením vlny, plstěním za mokra a dalšími textilními technikami.

Orlickoústecko: Jazz a swing zazní v továrně

Žamberk: Jazz a swing, to je lákadlo kulturního centra Vonwillerka na sobotní večer. U příležitosti otevření zrekonstruovaného společenského sálu bývalé Vonwillerovy továrny tu zahraje X-tet Víta Fialy v doprovodu jazzového zpěváka Lee Andrewa Davisona. Večerem provede Johanka Vavřínová a součástí bohatého programu je například dobová módní přehlídka či swingová tančírna. První tóny hudebníků zazní v 19 hodin.

Pardubicko: Do ledu rybníku se zaryjí speciály

Holice: Na rybníku Hluboký u Holic se v neděli zaryjí do ledu hřeby plochodrážních speciálů. Od 13 hodin se tu uskuteční závěrečný podnik mistrovství České republiky v ledové ploché dráze.