A hradecký kraj je přitom jedním z regionů, kde se na pořízení bytu vydělává obzvláště těžko. Když statistici z Annonce porovnali výši průměrného příjmu v jednotlivých krajích a tamní ceny bytů, zjistili, že hradecký je z tohoto hlediska ze 14 českých krajů hned třetí nejdražší - po Praze a Jihomoravském kraji.

Průměrný byt v hradeckém kraji má podle jejich zjištění velikost 78,74 metru čtverečního a stojí 2 191 760 korun. Při průměrném zdejším čistém příjmu 19 472 korun z toho vyplývá, že na pořízení takového bytu je třeba 9 let a pět měsíců, tedy 113 výplat.

To je bezmála o rok více než v Pardubickém kraji, taktéž ve většině dalších krajů je tato doba jen mezi šesti a osmi lety. Výjimkou je Praha, kde k pořízení průměrného bytu je potřeba 15 let. Na druhém konci žebříčku je Ústecký kraj se se třemi roky.

Graf uvádí trochu odlišná čísla, vztahuje se totiž na byty o výměře rovných 70 metrů. Přináší však i další srovnání, z nějž je patrné, že suverénně nejdražší jsou byty v samotném Hradci. Zajímavé je, že se oproti tomu příliš neliší ceny bydlení v menších městech a obcích, vesnice jsou mnohde i dražší než malá města.