Lucie Bašková, 37 let, na mateřské dovolené, Lukavice:
Odcházejícímu prezidentovi bych nepoděkovala za nic. Především amnestie, kterou udělil, nebyla nejlepším krokem. Také mi vadí jeho „kabátnictví". Dříve nesnášel Miloše Zemana, dnes ho naopak podporuje.

Břetislav  Matouš, 46 let, dělník, Rychnov nad Kněžnou:
Klausovi bych poděkoval za velmi podařenou amnestii –  samozřejmě jen v uvozovkách. Jistě by se našla řada věcí, které udělal dobře, ale obrázek který o České Republice vytvářel v zahraničí, nebyl zrovna nejlepší.

Barbora Černá, 25 let, reklamní agentura, Pardubice:
Dosluhujícímu prezidentovi Václavu Klausovi bych poděkovala, že díky němu konečně vím, jak vypadá (a také jak dopadá) vysoký politik, když během deseti let ve funkci naprosto ztratí jakýkoliv nadhled a pokoru…

Jana Horáková, 23 let, studentka, Choltice:
Spíš bych asi poděkovala jeho ženě Livii Klausové, protože žít s takovou osobou, jakou je Václav Klaus, vedle sebe a navíc s grácií jako dáma přejít veškeré jeho invektivy a nevěry, to vyžaduje skutečně hodně vysokou úroveň.

Tereza Rázková, 21 let, promotérka, Dvůr Králové:
Já politiku skoro nesleduji. Ale asi bych rozhodně Václavu Klausovi nepoděkovala za amnestii. Sice to nejspíš myslel původně dobře, ale nakonec to celé dobře nedopadlo. Amnestii mohl udělat, ale mělo to proběhnout jinak.

Martin Kněžour, 36 let, řezník, Stěžery:
Těžko říct, mám raději levici. Určitě bych mu však poděkoval za to, že neplatíme eury. A to, že se prezident rozhodl pro amnestii? Je to jeho plné právo a my bychom ho měli akceptovat, i když třeba se vším nesouhlasíme.

David Zelený, 29 let, supervizor skladu, Pardubice:
Panu Klausovi bych poděkoval především za to, ze konečně odchází. Pro mě bylo jeho působení ve funkci zklamáním na celé čáře. Vrcholem pak byla prapodivná amnestie, vměšovaní se do přímé volby jeho nástupce a házení špíny na svého předchůdce…

Jiří Frýba, 61 let, podnikatel, Hronov:
Václavu Klausovi jsem naivně věřil. Ale jak jsme si utahovali opasky, tak dnes už ho mám tak utažený, že to už více nejde a zatím to pořád moc lepší není. A lepší vyhlídky jsou v nedohlednu. Ale stále žijeme, tak bych byl rád, kdyby to další vedli alespoň jako on.

Martin Hladík, 38 let, státní úředník, Hořice:
Otázkou jsem docela zaskočen a není snadné hned najít pozitivní věc, kterou se Václav Klaus předvedl. Snad jedině mu děkuji za to, jak vždycky bránil Benešovy dekrety. Jinak mě opravdu nic nenapadá, ale za tento konkrétní názor si moje uznání zaslouží.

Karel Jégr, 73 let, systémový analytik, Vancouver:
Velice těžko budu něco hledat, je to pro mě téměř nemožné. Nikdy to nebyl můj favorit. I když tu netrávím moc času, byl jsem na třech jeho přednáškách v Americe a jeho postoje i přístup k politice se mi vůbec nezamlouvaly. S jeho názory vůbec nesouhlasím.

Jakub Jeřábek, 25 let, právní koncipient, Pardubice:
Končícímu prezidentovi Václavu Klausovi bych poděkoval za to, že podporoval  významné sportovní akce na území České republiky. A sám také některé tyto akce navštěvoval. Myslím teď například nedávné mistrovství světa v biatlonu.

Ladislav Kovář, 71 let, důchodce, Banín:
Za tu dobu, co byl Václav Klaus ve funkci prezidenta, se snažil dělat dobro pro lidi. Vycházel z toho, aby naše země byla svrchovaný stát, co se týče Unie. Podle někoho to může být špatně, ale z jeho přesvědčení to bylo správné. Taky se nebál vyjít mezi lidi.

Klára Škrlová, 21 let, na mateřské, Lány:
Upřímně řečeno politiku a činy Václava Klause příliš nesleduji, abych mohla s říci, za co mu poděkovat a za co ne.  Nerozumím tomu natolik dobře, abych to mohla nějak komentovat. Za co Václavu Klasovi ale poděkovat rozhodně nechci, je amnestie, kterou podle mě přehnal.

Romana Ptáčková, 46 let, trenérka basketbalu, Hradec Králové:
Těžká otázka. Hned jako první mě napadlo, za co bychom mu rozhodně nepoděkovali, a to je tolik propíraná amnestie. Na druhou stranu bychom ho asi mohli pochválit za to, že se ve většině případů nenechal příliš ovlivňovat a na věci měl svůj názor.

Miroslav Šafařík, 86 let, předseda Klubu seniorů, Trutnov:
Právě píšu panu Klausovi dopis. S poděkováním za to, že vždy hájil zájmy České republiky. Bez ohledu na to, že si z některých lidí udělá nepřátele. A třeba i za to, že nad Pražským hradem, coby symbolem české státnosti, zatím vlaje jen naše vlajka.

Aleš Kmoníček, 43 let, manažer hokejistů, Hradec Králové:
Byl určitě kvalitním reprezentantem naší země v zahraničí, jeho názory byly za hranicemi republiky slyšet. Myslím, že i přes jistou kontroverznost měl „venku" renomé. To ale neznamená, že bych bezvýhradně souhlasil s jeho myšlenkami.

Jiří Šafář, 70 let, důchodce, Chrudim:
Poděkovat by šlo třeba za kritiku eura, ve které měl podle mě pravdu a věřím, že se i jeho názor na globální oteplování časem potvrdí. Kdysi dávno by Václavu Klausovi děkovala většina, věřilo mu  množství lidí, ale svým nedávným jednáním si to pokazil.

Tomáš Magnusek, 28 let, režisér, Náchod:
Václavu Klausovi bych rád poděkoval za to, že v nedávné prezidentské volbě podpořil Miloše Zemana. Myslím si, že by se v jeho desetiletém úřadování dala najít a ocenit řada kroků, ale vinou amnestie odchází ve velmi složité atmosféře,  což plně chápu.

Žaneta Dolanová, 40 let, podnikatelka, Žacléř:
Není to pro mne arogantní politik, jak se o něm často mluví. V uplynulých deseti letech byl mužem na svém místě. I když nesouhlasím s amnestií, celkově hodnotím jeho práci kladně. Českou republiku dobře hájil a souhlasím i s jeho postojem vůči Unii.

Alena Drymlová, 50 let, ve školství, Ústí nad Orlicí:
Panu prezidentovi Václavu Klausovi bych chtěla poděkovat za tu jeho euroskepsi, protože i já sama mám k Evropské unii určité výhrady. Ale naopak za amnestii rozhodně ne, nelíbí se mi způsob, jakým to provedl.

Petr Landr, 38 let, ředitel muzea, Náchod:
Václav Klaus využíval všech zákonných prostředků daných prezidentovi k vládnutí a z některých spíše čestných povinností učinil reálné politické nástroje. Jakkoliv nemusíme souhlasit se všemi jeho kroky a postoji, musíme uznat, že to byl silný prezident.

Jan Lašek, 61 let, psycholog, Hradec Králové:
Václavu Klausovi je možné vytknout mnoho věcí. V jednom s ním ale souhlasím, a tím je jeho kritický postoj k Evropské unii. Bohužel to je jediné pozitivní. Z pozice psychologa se domnívám, že jeho patologický egocentrizmus už dosáhl kritické výše.

Veronika Fučíková, 28 let, nezaměstnaná, Svitavy:
Já nevím, za co bych měla Václavu Klausovi poděkovat. Nemám za co. Nenajdu jedinou věc, za kterou bych mu poděkovala. Cokoliv, co za tu dobu, kdy byl prezidentem, udělal, mi vůbec nic nedalo. Nebyla jsem s ním jako s prezidentem spokojená.

Jiří Martinec, 66 let, důchodce, Ústí nad Orlicí:
Abych se přiznal, jsem v jiném táboře než pan prezident, nicméně jako ekonoma ho považuji za velmi vzdělaného. Myslím, že ve spoustě otázek, které řešil, bych s ním souhlasil. Konkrétně ekologie, nevěřím až tolik v oteplování klimatu lidskou příčinou.