Milostný trojúhelník

Podle Čumy vše začalo na konci roku 2010, kdy se na nuda pláži seznámil s Hanou S. „V tu dobu jsem již měl dlouhodobé spory se svoji přítelkyní. Do Hany jsem se okamžitě zamiloval a myslel jsem si, že to je vzájemné,“ řekl Čuma s tím, že následující měsíce byly plné milostných avantýr, kdy se své přítelkyni vymlouval na to, že jede za prací do Prahy.

„Místo toho jsem však jezdil za Hanou do Pardubic,“ uvedl obžalovaný muž. V tu dobu si prý Hana S. našla ještě jiného muže a s Jaroslavem Čumou chtěla milenecký vztah ukončit.

Tomu chtěl Čuma zamezit tím, že jí psal milostné zprávy a vozil květiny.

„Osudného dne jsem za ní přijel na návštěvu. Pili jsme alkohol, tančili a mazlili se. Byl jsem však šíleně ospalý a před milováním jsem usnul. Zdál se mi přitom strašný sen, že kolem mě poskakuje, něco vykřikuje a říká mi, ať jí naplácám na holou, že je zlobivá holka. Taky mi říkala, že to musíme ukončit. Nechce prý jen milence, ale chlapa pro život, a to je prý ten druhý muž,“ vypověděl Čuma s tím, že se poté udeřil do hlavy a procitl.

„V tom jsem zjistil že ten můj sen byla realita. Hana byla vedle, plakala a někomu telefonovala, věděl jsem, že volá policii. Pak jsem si všiml té spouště kolem sebe,“ uvedl obžalovaný muž. Dodal, že si vůbec nepamatuje, že by jí chtěl vyhodit z okna.

Jeho včerejší zpověď však nekorespondovala s výpověďmi na policii.

Ďábel z Prahy

„Ten večer mi řekla, že ten její přítel je z Prahy a seznámili se přes počítač. Je to prý satan a ona je jeho nevěstou. Svůj svazek měli dokonce stvrdit nějakou obětí,“ řekl na policii Čuma s tím, že chtěl po Haně S. vědět, jaká oběť to byla. „Nechtěla mi to říct, tak jsem ji vzal a vyklonil z okna. Řekl jsem jí, že když mi to neřekne, tak ji vyhodím. Nakonec odpověděla, že to byla kočka,“ sdělil policii Čuma.

Po této zpovědi prý Hanu S. opět vtáhl do bytu. „Měl jsem vztek a začal demolovat byt,“ řekl Čuma. Jeho vztek prý směřoval hlavně na výdobytky moderní techniky, které umožnily Haně S. najít si nového chlapa. „Chtěl jsem rozbít všechny sociální sítě,“ doplnil výpověď. 

PETR VAŇOUS