Pohled na následky nepochopitelného vandalského řádění se naskytl majitelům, kteří si své automobily začátkem tohoto týdne zaparkovali v ulicích Jiráskova, Gagarinova, Na Bělidle, Hvězdecká, Fučíkova a K Sídlišti v Polici nad Metují po noci z 2. na 3. května. "Ten, kdo se bavil ničením parkujících aut, to snad ani v té chvíli nemohl mít v hlavě v pořádku," okomentovala počínání pachatelů tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Ničitelům nezáleželo na tom, jakou má auto barvu, značku, ani jak je velké. "Šmahem ukrucovali stěrače, ukopávali poklice, běhali po kapotách, a různě ničili nebo znečišťovali karoserie všech vozidel, které se jim octly nablízku. Některé vozy přišly o tovární znaky, jiné dostaly navíc nepěkné škrábance, další skončily s propíchnutými pneumatikami," připomněla Eva Prachařová demoliční náladu dvou mladíků, kteří se k činu v minulých dnech přiznali a vydali policistům odlámané znaky z aut.

Jejich čin prý pramenil z nudy a touhy po zábavě. Jenže z provozování pochybné zábavy se nyní budou muset oba zodpovídat. "Vzhledem k počtu poškozených aut se způsobená škoda pohybuje v řádech desítek tisíc korun, které budou muset uhradit. A za přečiny poškození cizí věci a krádež by se mohli na několik měsíců dostat i do vězení," dodala policejní mluvčí.