Nevinné laškování?

Celá kauza začala zcela nevinně. Byly prázdniny a Marian H. osudný den popíjel na rodinné oslavě. Z té se za pár hodin vytratil. „Šel jsem za svým o tři roky mladším kamarádem. Cestou jsem koupil ještě nějaké lahváče a pak jsme si šli sednout do našeho auta, které jsme měli zaparkované u kravína,“ vypověděl Marian H. před soudem s tím, že cestou potkali svoji pozdější oběť.

„Byla to má známá, která s tím mým kamarádem předtím nějaký čas chodila. Ještě jsme potkali dalšího kamaráda a vydali se do auta,“ řekl obviněný mladík.

Co se v autě zprvu jevilo jako nevinné laškování, se zvrhlo k násilnému sexuálnímu nátlaku. „Sedl jsem si dopředu. Kamarád se svojí bývalou se uvelebili vzadu. Chvilku se líbali. On však chtěl ještě něco víc,“ uvedl ve své výpovědi Marian H. Dodal, že ve zpětném zrcátku viděl, jak se své bývalé dívce snažil jeho kamarád svléknout tričko a kalhoty. „Pak na mě zavolal, že mu mám jít na pomoc. Přelezl jsem proto dozadu. Chytl jsem ji za ruce a osahával na prsou. On jí zatím sundal kalhoty a kalhotky. Chvilku ji dráždil na přirození rukou. Poté si odněkud vzal baterku, která měla na délku asi deset a v průměru dva centimetry, tu dívce začal strkat do pochvy. Ona se ani moc nebránila. Jen ze začátku,“ uvedl obžalovaný s tím, že po pár minutách vše skončilo a celá parta se vydala směrem k domovu. U soudu také uvedl, že sám dívce do přirození prsty nestrkal.

„Chtěl jsem jenom pomoci kamarádovi.Teď vím, že to byla blbost,“ dodal.

Osudný okamžik u soudu popsala zneužitá dívka. Její výpověď v některých bodech vyvracela slova Mariana H.

„Když jsme byli v autě, tak můj bývalý přítel si s Marianem něco šeptal. Koukali se při tom na mě a smáli se,“ řekla dívka s tím, že z ničeho nic ji Marian H. chytil za ruce a začal s osaháváním. „Můj bývalý mi začal stahovat kalhoty a kalhotky. Přitom si začal stahovat kalhoty a chtěl mít se mnou styk. Marian mi pak strčil prsty do pochvy. Teprve potom mi tam můj bývalý strčil baterku,“ uvedla dívka. Vše prý skončilo v době, kdy oba mladíky okřikl třetí kamarád v autě.

„Můj bývalý se mi za to později omluvil, avšak Marian H. nikoli,“ doplnila dívka. 

PETR VAŇOUS