Policie České republiky totiž obdržela oznámení od občana, který měl být na přechodu pro chodce v ulici T. G. Masaryka sražen osobním vozidlem a řidič tohoto vozidla měl z místa ujet. Městská policie proto přijala urgentní žádost o zhlédnutí záznamu z městského kamerového systému. Službu konající strážník záznamy prověřil a zjistil, že k žádnému sražení nedošlo, neboť údajně poškozený se nečekaně rozběhl do vozovky, ale upadl ještě před přechodem pro chodce a řidič dokázal vozidlo zastavit v bezpečné vzdálenosti od místa jeho dopadu. Policisté navíc zjistili, že oznamovatel byl ve značně podnapilém stavu. Novoměstský kamerový systém čítá 8 kamerových bodů. Tři kamery jsou statické a pět kamer má nastavenou obchůzku, což v praxi znamená, že se po určitém intervalu otáčí a zabírají několik míst v prostoru. Hlavní ovládací pult, tzv. velín, je umístěný na služebně městské policie.

Bankovka za oknem chaty nalákala zloděje, rozbil sklo a zmizel

Česká Skalice - Dosud neznámého pachatele krádeže hledají policisté z České Skalice. Pachatel se v době od 29. do časných ranních hodin 30. března po rozbití okenní tabulky a otevření okna vloupal do rekreační chatky v České Skalici.

„Ze stolu odcizil odloženou bankovku v nominální hodnotě 5000 korun a zmizel do noci. Nic jiného se podle vyjádření majitele neztratilo," uvedla ke krádeži tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Zloděj majiteli chatky způsobil škodu pět tisíc korun na odcizené bankovce a dalších tři sta korun na rozbitém okně. „Zda se peníze za oknem staly pro zloděje tím hlavním lákadlem, nebo na bankovku narazil jen náhodou, těžko říci. Jisté je jen to, že pachateli za přečin krádež vloupáním hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," dodala Eva Prachařová.