Ten svoji vynalézavost potvrzuje jednak tím, že je na něj zatím justice krátká: již dvakrát jej totiž zdejší tribunál uznal vinným v případu mnohamilonového podvodu, Volráb se vždy proti rozsudku odvolal a u vrchního soudu uspěl. Ale také tím, jak měl lidi o peníze připravit.

Neplatné směnky?

Podle obžaloby Volráb v letech 2003 až 2005 vylákal od takřka tří desítek lidí a jedné obchodní firmy z celé České republiky více než 47 milionů korun a přes 21 tisíc eur. Věřitelům tvrdil, že peníze použije na úspěšné podnikání při nákupu licenčních práv a na výrobu CD a DVD disků. Sliboval jim nereálně vysoké úroky. Uzavřené smlouvy o půjčkách Volráb nedodržel. „Někdy v polovině roku po mně chtěl půjčit tři sta tisíc korun, prý na podnikání. Byli jsme v tu dobu kamarádi, a tak jsem mu vyhověl. Podepsali jsme směnku, kde se zavázal, že mi vrátí navíc osmnáct tisíc," řekl včera u soudu Jiří M. s tím, že mu Volráb nakonec vrátil jenom 100 tisíc korun. „Pak se po něm slehla zem," dodal svědek.

Podobně při nedávném líčení mluvil i Patrik O. „Panu Volrábovi jsem půjčil sto tisíc korun. Sepsali jsme i směnku, avšak dodnes jsem peníze neviděl," řekl u soudu Patrik O.

A co na tyto směnky řekl Volráb. Podle něj byly špatně vyplněné, takže na vrácení peněz prý lidé nemají vůbec nárok. V ostatních případech, kdy směnky byly vyplněny dobře, mu do karet hraje čas. Byl totiž policií zadržen v době, kdy běžela či běží jejich splatnost, a proto je kvůli obvinění a probíhajícímu řízení prý není schopen splácet.