V sobotu jsme po půl šesté hodině odpoledne přijali oznámení o tom, že řidič bílého Opelu Astra v obci Dolany u Jaroměře měl údajně vyhrožovat zbraní osádce druhého vozidla značky BMW. K žádnému výstřelu nedošlo.

Vozidla se měla pohybovat ve směru od České Skalice na Jaroměř. Dle dosud zjištěných informací se mělo vozidlo Opel pohybovat vyšší rychlostí a snažit se předjíždět ostatní vozidla. Když vozidla dorazila před obec Čáslavky Opel se měl otočit a jet zpět směrem na Skalici. Při události nedošlo k fyzickému kontaktu ani k žádnému zranění, jednalo se „pouze" o gestikulaci z kabin vozů.

Po vozidlu Opel jsme okamžitě začali pátrat, kdy následně jsme vozidlo zastavili a zkontrolovali. Při kontrole čtyřiadvacetiletý řidič spolupracoval, hlídce předal dvě plynové zbraně a dále se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní, však orientační test na drogy vykázal přítomnost amfetaminu/methamfetaminu a cannabis. V současné době zjišťujeme co se v daném místě událo, kdy vyslýcháme obě zúčastněné strany.

V rámci zjištění řádného skutkového děje, bližších okolností události a míry přestupkového jednání žádáme případné svědky pohybující se po silnici 1. třídy číslo 33 v čase od 17:30 do 17:40 mezi Českou Skalicí a obcí Čáslavky (zde se tvořila kolona díky dopravní nehodě), aby nás kontaktovali na lince tísňového volání 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.     por. Bc. Jan Čížkovský