K druhé nehodě došlo před čtvrtou hodinou odpoledne. Řidička vozu Ford Fiesta při průjezdu levotočivou zatáčkou v klesání od náměstí v Josefově k Jaroměři nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Na dlažbě se zbytky rozbředlého sněhu dostala smyk a přední částí vozidla narazila do sloupu veřejného osvětlení po pravé straně vozovky. Dechová zkouška neprokázala alkohol, technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna. Na sloupu a na autě byla odhadnuta celková škoda na 45 000 korun. Dopravní policisté nehodu vyřešili na místě uložením blokové pokuty ve výši 1000 korun.

Další nehoda se stala v nočních hodinách, pět minut před půl jedenáctou. Řidič osobního vozu VAZ při jízdě po stejné silnici, tentokrát však opačným směrem, nezvládl automobil ve stoupání k Josefovu. Na namrzlém povrchu vozovky dostal smyk a vyjel vlevo do protisměrné části silnice, kde také on narazil do sloupu veřejného osvětlení, který částečně vyvrátil.

Dechová kontrola vyloučila požití alkoholu, policisté však odhalili jiný závažný řidičův vroubek. 35letý muž za volantem nepředložil řidičský průkaz a jeho automobil měl již měsíc a půl propadlou technickou kontrolu. Lustrací v evidencích policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění na žádnou skupinu vozidel a navíc má náchodským soudem uložený dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě vyšetřování dopravní nehody s ním policisté okamžitě zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a jízdy bez řidičského oprávnění, za něž se může dostat až na rok do vězení nebo mu soud může uložit peněžitý trest či trest zákazu činnosti. (ep)