Řidič zastavil až po několikakilometrové honičce, kdy už nevěděl kudy kam, a snažil se utéct pryč.

Šokovaní policisté zjistili, že muž vezl v autě bez zadních sedadel sedm osob, z toho pět dětí. Navíc vůbec nevlastní řidičský průkaz a auto si „vypůjčil“ již předchozího dne bez vědomí majitele. Od té době je neoprávněně užíval.

Na silniční kontrolu, která mu zkřížila plány, pak reagoval zcela neadekvátně. Místo zastavení zvýšil rychlost vozidla a na úzkých silničkách ve vysoké rychlosti ohrožoval všechny okolo. Při předjíždění vozy před sebou téměř vytlačoval ze silnice a v obci ujížděl rychlostí přes 110 km v hodině.

Zřejmě když poznal, že nemá šanci ujet, protože policisté ve služebním automobilu jej ihned začali pronásledovat a byli mu s autem v policejních barvách se spuštěným majákem stále v patách, najel částečně na břeh, zastavil, vyskočil z auta a pokusil se utéct. Neměl však žádnou šanci. Po uběhnutí 300 zhruba metrů ho policisté dostihli a přivedli zpět.

Pohled do útrob auta stál skutečně za to. Vůz neměl žádné zadní sedačky, sedm lidí bylo poskládáno na podlaze, kde se dá. Tři děti dokonce seděly v zavazadlovém prostoru. A tak jen díky šťastné náhodě z divoké honičky vyvázli všichni spolucestující bez újmy na zdraví.

Třiadvacetiletému neřidiči policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů obecného ohrožení a neoprávněného užívání cizí věci s možným až osmiletým trestem odnětí svobody.