Muž po celou dobu protestu pil pouze vodu a za více než měsíc hladovění zhubl o dvacet kilogramů.

„V pátek jsem byl u soudu a celý spor se trochu hnul v můj prospěch, proto jsem se rozhodl hladovku přerušit,“ vysvětlil Rydval, který během svého protestu zhubl z 89 na 69 kilogramů.

Kvůli dlouhodobému hladovění se mu občas motala hlava a zhoršila se funkce jeho ledvin. „Ukončit protest jsem se rozhodl sám, protože moje lékařka mi to doporučovala daleko dřív. V případě, že se nebude celá situace kvůli exekuci vyvíjet podle mých přestav, s hladovkou opět začnu,“ rozhodl se muž.

Podle svých slov začal od pátku opět postupně přijímat potravu, například včera snědl rohlík.

Invalidní důchodce Milan Rydval z Velichovek na Českoskalicku obviňuje exekutora Ladislava Navrátila z Pardubic, který po něm požaduje zhruba 2,5 milionu korun, z nekalých praktik.

Exekutoři nechali vydražit Rydvalův dům ve Velichovkách, muž se z něj však nechce vystěhovat a tvrdí, že nemovitost byla při prodeji podhodnocená. Exekutor jakékoliv výhrady odmítá.

Rydval také tvrdí, že Česká spořitelna, u níž si dříve bral úvěry a zároveň tam pracoval, mu dluží za provize a reklamu na autě. Firma to však podle něj odmítá uznat.