„Veškeré trápení invalidní ženy začalo, když mladé ženě prodala svůj družstevní byt. Při prodeji se od ní nechala umluvit k menší slevě z ceny, a tím se zřejmě dostala do jejích spárů," říká k případu tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Následně se na ní nová majitelka přímo „nalepila", začala jí pomáhat, nabízela služby a pochůzky. Jenže až za delší dobu podvedená žena poznala, že nebyly zdarma. Po čase si nadějná podvodnice řekla o malou půjčku na rekonstrukci zakoupeného bytu. „Smlouvu na 50 tisíc podepsala, ke splácení se ale aktivně neměla. Po nějaké době si řekla o dalších 160 tisíc prý je rekonstrukce dražší," popsala půjčovací strategii Eva Prachařová.

SLIBY, VÝMLUVY, ALE I OSTŘEJŠÍ SLOVA

Paní mezitím postihly zdravotní problémy, ale ani ty obviněné nebránily říci si o další půjčku. Scénář byl vždy stejný. Pokud se nemocná žena ozvala, měla po ruce buď sliby a výmluvy nebo dokonce i ostřejší slova.

„Zastrašená invalidní důchodkyně, když už sama začala mít finanční problémy, se ale nakonec odhodlala a učinila oznámení na policii. V tuto dobu policisté mladou ženu obvinili z trestného činu podvodu s možným až pětiletým trestem odnětí svobody," dodala policejní mluvčí, že vyšetřování je dále vedeno na svobodě.

(řez)