K incidentu, při kterém byl zraněn jeden policista a náhodný kolemjdoucí, došlo v pátek poblíž Wonkova mostu v Pardubicích. Mladá žena se rozhodla sbalit si věci a odejít od svého bývalého přítele. Ten se však se situací nesmířil a ženu na autobusové zastávce dostihl.

„Nesouhlasil, říkal, že patříme k sobě. Vzal mi tašky a odcházel s nimi k blízkému odstavnému parkovišti. Tam mě začal slovně i fyzicky napadat,“ uvedla žena. Mladý muž nakonec sebral dotyčné tašky s věcmi a rozhodl se s nimi utéct do blízkého parku. V té chvíli si dvojice všiml i náhodný kolemjdoucí, který se vydal za utíkajícím mužem. Následovala rvačka, při které byl muž, který se snažil útočníkovi zabránit v útěku, zraněn a musela pro něj přijet sanitka. V té chvíli na místo dorazila i policejní hlídka. I ta ale měla s pacifikací útočníka problém.
„Měl sílu a s policisty se začal taky prát,“ vypověděla napadená žena.

Při zatýkání nebezpečného pachatele, který podle našich informací trpí i duševními problémy, byl jeden z policistů dokonce lehce zraněn.
„Zatýkaný muž jej kopnul do rtu. Nebyl to ale žádný mimovolný pohyb, byla to rána s cílem způsobit zranění,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů. Útočník ale i přes úpornou snahu o únik, kdy na něj několik policistů muselo doslova lehnout, skončil v poutech a čeká ho výslech.

„V tuto chvíli je muž podezřelý z trestného činu útoku na veřejného činitele, za což mu hrozí jeden, ale také až pět let odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.