“Muž prý vždy stál poblíž stromu a tvářil se, že vykonává potřebu. Pak se obrátil k dětem s obnaženými intimními partiemi. Nijak děti nekontaktoval, ani na ně nemluvil,” sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová s tím, že by se mělo jednat o staršího muže ve věku mezi 50 a 60 lety, s vráskami a šedivými vlasy. Na hlavě měl mít čepici, podle popisu snad golfovou nebo takzvanou bekovku.

Policisté se nyní zaměřují na okolí školy a posílili hlídky. “Samozřejmě také úzce spolupracujeme s městskou policií a školou. Věc prošetřujeme jako podezření z trestného činu výtržnictví,” doplnila mluvčí a dodala, že se zatím podařilo získat přibližnou podobu podle sestaveného identikitu. Muži zákona proto žádají veřejnost o informace, pokud by někdo muže poznal, nebo si povšiml na sídlišti Malecí někoho podobného.

Mluvčí náchodské policie radí těm, kteří se stanou svědky takové situace: “Doporučujeme osobu nijak neoslovovat, nenavazovat žádný kontakt. Pokud je to možné a bezpečné, pořídit fotografii na mobilní telefon a obrátit se ihned na policii, buď sami nebo prostřednictvím někoho dospělého.”

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Náchodě - Bražci.
Zraněného museli z auta vyprostit hasiči