Při svých „výletech“ však vždy ještě páchá nepravosti. „V květnu jej například přistihl pořadatel fotbalového utkání v Meziměstí, jak si vybírá v šatnách mezi věcmi hráčů. Peněženky, mobily a další cennosti mu na místě odebral a mladíka předal policistům. Ti ho odeslali zpět na Moravu,“ informovala nás tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová o jednom z prohřešků nezletilce.

O pár týdnů později jej policejní hlídka opět zastihla ve svém rajónu, při obchůzce vlakového nádraží. Policisté jej zadrželi a zjistili, že mladíček už stačil vykonat nezvanou návštěvu v Meziměstí v jednom z rodinných domků. „Policisté jeho napáchané hříchy sepsali a i s mládencem odeslali k trestnímu řízení zpět na Moravu,“ uvedla policejní mluvčí.
Zatím poslední mladíkův výskyt, který se už neobešel bez ostřejšího střetu, policisté řešili právě minulý pátek.

Mladík se do policejní sítě tentokrát dostal po zásahu spolumajitele domku v Meziměstí, který ho před půl třetí odpoledne načapal u sousedky, k níž drze vlezl odemčenými vstupními dveřmi. Policisté si po oznámení pro něj okamžitě přijeli a mladíka odvezli s sebou na policejní služebnu.

Zadržení a umístění do cely se však mladíkovi hrubě nelíbilo a začal demolovat umyvadlo a nábytek.

„Proti agresivnímu mládenci museli zasáhnout policisté. Rozlícený útěkář však pěstí vystartoval i proti jednomu z nich a začal se prát. Policisté ho nakonec museli zpacifikovat za pomoci donucovacích prostředků a použít proti němu hmaty a chvaty,“ řekla Deníku Eva Prachařová.

Soudce v Jeseníku rozhodl o jeho umístění do vazby, a tak broumovští policisté zadrženého mladíka po domluvě s kolegy z Jeseníku následujícího dne eskortovali do vazební věznice v Ostravě, kde bude čekat na další průběh trestního řízení.