Na fotografiích jsou uvedeny osoby, po kterých je vyhlášeno službou kriminální policie Chrudim celostátní pátrání. Mezi hledanými osobami jsou osoby, po kterých je vyhlášeno celostátní pátrání na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, příkazů k zatčení, souhlasu se zadržením, ale i osoby na které je vydán Evropský zatýkací rozkaz. Dále se jedná o osoby, které mají na okrese Chrudim trvalé bydliště, rodinné vazby nebo se zde v dřívější době pohybovali.

Mezi hledanými najdete i jméno Tomáše Lockera.

TOMÁŠ LOCKER

Nar. 17.6.1984








Popis:

173 cm vysoký,
štíhlé postavy,
oválný obličej,
světle hnědé rovné krátce střižené vlasy,
hnědé oči

Na tohoto muže vydalo dne 21.9. 2005 Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové předchozí souhlas se zadržením dle § 76/1 tr. řádu, protože je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování peněz dle § 140/2tr. Zákona. Trestného činu se měl dopustit tím, že si dne 20.9.2005 úmyslně opatřil padělané bankovky v nominální hodnotě 1.000 Kč a 2.000 Kč, které se pokusil úmyslně udat.

Lockera dále hledá kriminální policie v Havlíčkově Brodě pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním do bytu, kterého se měl dopustit v měsíci červenci roku 2005 v Havlíč­kově Brodě.

Na hledaného vydal dále Okresní soud v Pardubicích dne 24.4.2006 příkaz k zatčení. Hledaný se v místě trvalého bydliště již několik let nezdržuje a skrývá se na dosud neznámém místě.

I v tomto případě policie žádá veřejnost o pomoc s pátráním. Poku máte informace o místě pobytu Tomáše Lockera nebo jiných osob uvedených na této stránce, neváhejte policii kontaktovat.

A jak postupovat v případě, že byste chtěli policii s pátráním pomoci? V tomto případě platí jedno velmi důležité doporučení:

Policie České republiky rozhodně nedoporučuje provádět opatření ze strany veřejnosti, která by měla za následek omezení práv nebo osobní svobody zveřejněných osob i s ohledem na vlastní bezpečnost. Policie žádá občany, aby veškeré informace k pohřešovaným nebo hledaným osobám sdělili na linku 158 (popř. v pracovním týdnu na službu kriminální policie Chrudim tel. 974 572 329–333), případně nejbližší služebně Policie České republiky.

Výběr osob hledaných chrudimskou policií.


Tyto a další fotografie hledaných osob si můžete prohlédnout nejen v přiložené galerii. K náhlednutí jsou dispozici i na stránkách Ministerstva vnitra, kde vám na adrese http://aplikace.mvcr.cz/vozidla/patrani/index.php vyjede vyhledávací formulář.

Pak už stačí jen zadat jméno hledané osoby.

(spa, red)