Smíšené hlídky policie a rybářské stráže se totiž vydaly na kontroly toho, jak se dodržují ustanovení rybářského řádu, ale také veřejný pořádek okolo východočeského moře či pravidla silničního provozu, neboť okolo přehrady jsou různé zákazy a omezení, kterých řada motoristů nedbá. A jak se ukázalo, zátah byl na místě. Během noční kontroly totiž hlídky zjistily hned několik pochybení rybářů. Členové rybářské stráže na místě zadrželi dvě povolenky k rybolovu, dalším dvěma cizincům pak i rybářského náčiní na nezbytnou dobu. Zpět ho dostanou po zaplacení vyměřené pokuty za rybolov bez potřebných dokladů a mimo povolenou denní dobu.

Policisté si políčili na nepoctivce u přehradní nádrže Rozkoš.„Mezi prohřešky rybářů patřilo rybaření v době, kdy je to rybářským řádem zakázáno, konkrétně v době od půlnoci do čtyř hodin ráno. Jiným způsobem se prohřešila parta mladíků tábořící před obcí Spyta. Ti okolí místa rybolovu silně znečistili odpadky a nevhodně se chovali vůči ostatním rybářům," sdělila náchodská mluvčí policie Eva Prachařová. Mladíci po sobě nechali všude okolo válet třeba plastové lahve, lahve od alkoholu a spoustu dalších odpadků. Vzhledem k výsledkům tohoto zátahu se nejen policisté, ale i rybářská stráž shodli, že takové kontroly jsou prospěšné a účelné a budou proto pokračovat.

To vítají i poctiví rybáři.

„Revír Rozkoš si plně zaslouží, aby byl k oblíbenému koníčku rybaření maximálně využívaný všemi poctivými rybáři," uvedl vedoucí rybářské stráže v Novém Městě nad Metují Jaroslav Jindra, který se sám kontrol zúčastnil.