Dva níže zmíněné případy z tohoto týdne naštěstí náleží do té první skupiny. Ani jeden neskončil pro ty, co poněkud „přebrali“ ani pro další aktéry nijak tragicky. Jen opilci museli vystřízlivět a pak se zodpovídat.

Urážel servírku i hosty

Pro prvního, společensky poněkud unaveného pána, vyjížděla v pondělí pořádková hlídka policistů z Police nad Metují. „V prvních minutách po půlnoci muže zákona přivolala servírka místního baru, že ji i ostatní hosty hrubě uráží podnapilý muž,“ popsala tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová alkoholové „dovádění“.

Po příjezdu na místo se ukázalo, že opilci jsou v baru hned dva. Ani jednomu z nich se nelíbilo, že jim obsluha již nechce nalít. Po odmítnutí začali oba muži častovat servírku hrubými a neslušnými výrazy, pak přidali na seznam i další ženu, dalšího hosta baru. „Policisté incident vyřešili a zaslali oznámení na městský úřad k vyřešení přestupku proti občanskému soužití. Oba by měli počítat s peněžitou pokutou,“ uvedla Eva Prachařová.

Vadila mu řídká polévka

Druhý opilec se vyznamenal téhož dne odpoledne v jedné z restaurací v České Skalici. Alkoholem posilněný muž nadával obsluze restaurace za málo hustou polévku. Jeho opilecký výstup však nikoho z přítomných nenadchl, ba právě naopak.

„Obsluha restaurace přivolala policejní hlídku, která muže odvezla s sebou na služebnu. Dechová zkouška přístrojem draeger pak u něj prokázala 1,95 promile alkoholu,“ uvedla k druhému případu policejní mluvčí Eva Prachařová.

Incident policisté kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a předali k došetření městskému úřadu.