„Přivolaní policisté nalezli uvnitř domu dvě těla, padesátiletého muže a o rok starší ženy, obě bez známek života. Prvotním ohledáním obou těl byla zjištěna vážná bodnořezná poranění, ale přesnou příčinu smrti určí až výsledky nařízených soudních pitev," informoval krajský policejní mluvčí Jan Čížkovský. Doplnil, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se této tragické události účastnila třetí osoba.

Nešťastná zpráva velmi zasáhla starostu Teplic nad Metují Milana Brandejse. „Je mi to velmi líto. Dnes ráno jsem do domku zašel a nabídl pozůstalým v případě potřeby pomoc," řekl dopoledne starosta a dodal, že se jednalo o velmi slušné a nekonfliktní lidi a nic nenaznačovalo tomu, že by bylo něco v nepořádku.

„Pán byl včelař, velmi svědomitý a pracovitý, dělal i pro městské lesy. Kdybych ho měl postavit do fronty těch, kteří by něco takového mohli udělat, stál by jako poslední," nechal se slyšet Milan Brandejs. „Stalo se to z ničeho nic, jako z čistého nebe blesk," dodal smutně.

Událost otřásla snad celým ani ne dvoutisícovým městečkem. „Vůbec nikdo nechápeme, co se mohlo stát. Vychovali čtyři děti, vždycky o nich mluvil strašně hezky, dcera na konci května maturovala," nevěřícně kroutila hlavou důchodkyně z jedné z městských částí Teplic nad Metují, která se ze zemřelým dobře znala.

„Nejde nám to absolutně do hlavy, co se tam mohlo tak strašného stát. Znali jsme ho jako velice hodného, pracovitého a ochotného člověka. Byl to kromě jiného i včelař a kdybychom mu zavolali třeba o půlnoci, že potřebujeme s něčím poradit, tak by nás určitě neodmítl. Je to hrozné, co se stalo," krčila rameny.

Podle mluvčího policie kriminalisté místo činu detailně ohledali a zadokumentovali všechny potřebné stopy a důkazy. „Šetření tragédie je samozřejmě na samém počátku a intenzivně pokračuje. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy," konstatoval Jan Čížkovský. Ten také uvedl, že v letošním roce je to v Královéhradeckém kraji první takový případ.

Během tohoto prvního červnového víkendu došlo k podobné události nejen v Teplicích nad Metují, ale i v Teplicích v Ústeckém kraji. V neděli ráno tam v rodinném domě našli policisté dvě mrtvá těla muže a ženy. Podle kriminalistů šlo o vraždu a následnou sebevraždu. V domě bydlel manželský pár středního věku se dvěma menšími dětmi.