„Ve spolupráci se strážníky městské policie a za asistence pracovníka záchranné stanice se hasiči snažili poraněnou zvěř odchytit. Při pokusu o odchyt byl zraněn strážník, kterým musel být záchrannou službou převezen k dalšímu ošetření do nemocnice," uvedla k neobvyklému výjezdu tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.

Zásah byl ukončen s tím, že na místo byl povolán veterinář, který zraněného srnce uspal.

Objednal, zaplatil, nedostal: Inzerát o prodeji fotoaparátu byl zřejmě podvod

Zřejmě obětí internetového podvodníka se stal 57letý muž z Broumovska, který si chtěl na základě inzerátu jednoho z bazarových serverů koupit fotoaparát. Místo inzerované zrcadlovky Nikon D5200 s objektivem za částku 5000 korun ale splakal nad výdělkem.

„Peníze za fotoaparát poslal na účet prodávajícího předem a následně s ním inzerent přestal komunikovat. Ani fotoaparát ani případné peníze zpět nepřišly," uvedla k podvodnému internetovému obchodu tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová, která neopomněla přidat i dvě malé rady, jak se chovat bezpečněji při nakupování na internetu:

„Pokud nenakupujete na internetu často, doporučujeme získat reference. Zkuste název obchodu či inzerenta vložit do vyhledávače nebo najít v diskuzním fóru – můžete získat informace od nakupujících nebo jejich zkušenosti," doporučila. Naopak nedoporučila platbu předem u bazarového zboží. „Pokud se nejedná o internetový obchod, nechávejte si zboží raději zaslat na dobírku," radí policejní mluvčí..

Policisté z Obvodního oddělení Broumov případ zaevidovali a vyšetřují jako přečin podvodu s možným až dvouletým trestem odnětí svobody.