Jeho obětí se stal známý 57letý ruský baletní choreograf Dmitrij Brjancev, který měl kontakty i na blízké spolupracovníky tehdejšího prezidenta Vladimíra Putina.

Brjancev v ČR založil firmu Brad, která se zaměřila na stánky rychlého občerstvení v Praze. Do funkce jednatele jmenoval Nikitina, zajištěním a provozem stánků rychlého občerstvení byl pověřen Jaroslav Roza. Investor projektu Brjancev přijel do ČR v v červnu 2004 , neboť se obával zpronevěry svých financí. Požadoval po Nikitinovi doklady o hospodaření firmy a nechtěl do projektu investovat další peníze. Obžalovaný proto při jízdě osobním automobilem Brjanceva čtyřmi ranami z pistole zastřelil. Ve voze byl i Jaroslav Roza. Oba tělo mrtvého muže zakopali v lese u Budčevsi na Jíčínsku.

Zatímco Nikitin byl v procesním řízení obviněn z vraždy, Roza vypovídal jako korunní svědek. „Nebyl na poškozeném finančně tak vázán jako Nikitin,“ uvedl při zdůvodnění rozsudku předseda senátu Jiří Vacek. Původně byl Nikitin obviněn i z toho, že usmrcenému Brjancevovi odcizil osm tisíc amerických dolarů a jiné cennosti. To se v však při hlavním líčení neprokázalo. Soud také nevyhověl návrhu žalobce, aby byl obžalovaný z ČR vyhoštěn. Nikitin dosud nebyl trestán. U nás žije s přítelkyní, s níž má dítě.

Rozsudek hradeckého krajského soudu není pravomocný. Státní zástupce i Nikitin, který tvrdil, že Brjanceva zavraždil Roza, si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.