Proč zaútočila jiná žena nožem, nyní policisté zjišťují, pravděpodobným motivem útoku byly zřejmě jejich osobní vztahy.

"Vyšetřování si převzali kriminalisté, kteří případ šetří jako podezření ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Není vyloučeno, že případ bude překvalifikován na trestný čin vraždy ve stádiu pokusu. Za tento čin podle zákona může soud potrestat viníka odnětím svobody na tři léta až deset let," informovala mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Policisté dále pátrají po cyklistovi, který po incidentu v čase mezi 7.05 až 7.10 projížděl okolo místa události, zvedl a odvezl kabelku poškozené. Tu předtím útočnice vyškubla ženě z rukou, pak ji odhodila. "Cyklista, který kabelku zvedl, byl mladší muž ve věku asi 30 let s tmavšími vlasy po ramena. Na sobě měl dlouhé kalhoty, jel na sportovním, zřejmě černém kole," popsala muže policejní mluvčí a dodala, že odevzdat nález a podat informace je možné na obvodním oddělení v Náchodě nebo kterémukoli policistovi.

"Vyzýváme případné svědky, kteří událost viděli a mohou podat svědectví, aby tak učinili. Přihlásit se mohou prostřednictvím linky 158 nebo přímo náchodským policistům na tel. 974 534 651(111)," dodala Prachařová.