Proto si v pondělí v černé mikině s kapucí vyslechl u Krajského soudu v Hradci Králové jedenáctiletý trest, nezvykle však rozdělený na dvě části. Na pět let byl odsouzen za trestné činy krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. Šestiletý postih si vysloužil za zločin znásilnění a přečin soulože mezi příbuznými. 
K tomu musí absolvovat  ústavní sexuologické léčení.

„Říkal mi: Nedělej cavyky, nedělej krávu," popsala u soudu jedna z poškozených jednání bratra, který ji měl až dvěstěkrát znásilnit. Jednou si na ní měl vynutit soulož dokonce před její roční dcerou.

Vinu odmítám

Bronislav V. vše odmítl: „Ani s jedním bodem nesouhlasím. Nic takového se nestalo." Jako důkaz si vzal sestřinu minulost: Živila se totiž prostitucí, brala drogy.

„Ano, to je pravda. Neměla jsem na jídlo. Abych mohla mít sex s muži, brala jsem pervitin," přiznala. „Už to nedělám," ujišťovala.

Soud se viditelně postavil na stranu poškozených, přestože jejich příbuzný argumentoval i tím, že v době, kdy měl znásilňovat, sex rozhodně nepotřeboval.

„V letech 2004 a 2005 jsem bral prášky po mozkové mrtvici. Od roku 2006 jsem bral anabolika na cvičení, abych si zlepšil fyzičku. A už to pak nefungovalo tak, jak má," tvrdil Bronislav V.

„Vždycky jsem mu říkala: To nesmíš, jsme brácha se ségrou. V noci jsem nespala, každý večer jsem se klepala pod dekou, kdy zase přijde," reagovala však jeho sestra, jež bratra obvinila.

Zažil to i on, matka ho zneužila ve čtrnácti letech
Proč to dělal? Proč vlastně dnes osmatřicetiletý muž znásilňoval vlastní i nevlastní sestru a neteř? Dvě 
z nich dokonce v době, kdy byly nezletilé.
Odpověď se zřejmě nachází v poměrech rodiny z Chotěboře. Jeho matka ho totiž zneužívala, když mu bylo teprve čtrnáct let. „Ale já si nic z toho nepamatuju," přesvědčoval v minulosti Bronislav V. Soudy tehdy jeho verzi neuvěřily, jeho matka byla odsouzena k pět a půl roku trvajícímu trestu.
Do věznice musel rovněž jeho otec, který pohlavně zneužíval další z jeho sester.
Jenže to není konec. Už před lety byl v pondělí odsouzený muž obviněn společně s dvěma sestrami ze soulože mezi příbuznými. Jednání se však nepodařilo dokázat, 
a tak bylo stíhání trojice zastaveno.
Přesto Bronislav V. zná vězeňské prostředí velmi dobře. Odsouzen byl už desetkrát, poprvé ještě jako nezletilý, kdy společně s matkou a otcem opakovaně kradl, a dostal půlroční podmíněný trest.
Jeho další prohřešky? Řízení bez dokladů či maření úředního rozhodnutí… Naposledy se z vězení dostal 
díky amnestii v roce 2013.