Anička se narodila mamince Janě Vágnerové z Nového Města nad Metují a tatínkovi Jiřímu Francovi z Prahy jako jejich první společný potomek. Holčička po narození vážila 3,2 kilogramu a měřila 49 centimetrů.

Prvním miminkem narozeným v krajských nemocnicích Královéhradeckého kraje v roce 2016 je Anna Vágnerová. Na svět přispěchala 1. ledna ve 3:11 hodin v náchodské porodnici. „Porod byl spontánní a maminka i holčička jsou v pořádku," informovala v pátečních ranních hodinách Hana Voborníková z Oblastní nemocnice Náchod.

Jak prozradila maminka Aničky, porod přišel nečekaně o několik dní dříve. „Termín porodu jsme měli až okolo 10. ledna, proto jsme se ještě vydali k rodičům do Nového Města nad Metují," prozradila Jana Vágnerová a dodala, že zřejmě půlnoční petardy a ohňostroje způsobily, že se miminku zachtělo na svět. O tři hodiny později už držela holčičku v náručí. „Bylo to opravdu novoroční překvapení," usmívala se šťastná maminka.

První krajskou holčičku a její rodiče se chystá navštívit hejtman Lubomír Franc, který také předá dar od Královéhradeckého kraje šek na kojenecké potřeby v hodnotě 5 tisíc korun. Se stejným darem zamíří i do rychnovské porodnice, kde se narodil první krajský chlapeček. Je jím Antonín Mrázek, který přišel na svět v 10:09 hodin.