V průběhu dopoledne navštívilo akci okolo stovky účastníků, kteří byli převážně z Broumova a Trutnova. V odpoledních hodinách už byla účast slabší, a to díky zhoršujícímu se počasí a vytrvalému dešti.

Ani déšť děti od zábavy neodradil

Jediní, komu počasí náladu nezkazilo, tak byly děti. Ty si s nadšením užívaly všechny připravené zábavné disciplíny a soutěže. Svou koncentrovanost si vyzkoušely také na slack-line, kde zjistily, že to není tak jednoduché, jak to vypadá při pohledu na zkušené slacklinisty.

K dispozici byl ke svezení i poník, což děti evidentně nadchlo. Rodiče si zatím pochutnávali na čerstvé kávě a domácích buchtách z tamní kavárny a při té příležitosti si mohli také nakoupit farmářské produkty.

Během celého zábavného dne měli návštěvníci možnost získat také ilustrovanou mapu Toulavého baťohu, a tak se zapojit do zábavné cestovatelské hry.

Jak uvedla Eva Řemínková z o.p.s. Branka, tak cestovatelská hra „S Toulavým baťohem do Kladského pomezí" má letos už tři výherce.

„Jsou jimi Edita Křivková z Jaroměře společně se svými dcerkami, Jana Radilová z Dobrušky a Petr Vondřejc s dcerou Petruškou z Valu. Všem se podařilo při svém putování po našem kraji sesbírat všech šestnáct samolepek a jako odměna jim byl poslán jejich vlastní toulavý baťoh Kladského pomezí," informovala Eva Řemínková.

Cestovatelská hra účastníky nadchla

Samolepky posbírali putováním po Kladském pomezí vetšinou během letních prázdnin a všechna navštívená místa v nich zanechala nezapomenutelné dojmy.

„Samolepky jsme nasbírali v průběhu letních prázdnin. Na otázku, kde se mi líbilo nejvíce, Je těžké odpovědět, kde se nám nejvíce líbilo, protože těch míst bylo víc. Například benediktinský klášter v Broumově a jeho klášterní zahrada, Adršpach i s humornou projížďkou po jezírku a líbilo se nám i v Jestřebích horách při výstupu na vrch Žaltman," svěřila se Edita Křivková.

Jedná se o cestovatelskou hru pro děti a mládež.

Základním materiálem pro zábavnou hru „Toulavý baťoh", je ilustrovaná mapa s vyznačením atraktivních míst, která mají děti navštívit. Barevná mapa velikosti A2, na které jsou všechna místa vyznačena, má více využití. Především poslouží jako mapa k orientaci, bude základním materiálem ke hře a navíc se může umístit na zeď, jako vzpomínka na navštívené území. Po předložení pěti samolepek bude malý návštěvník odměněn v některém z informačních center odměněn propagačním materiálem. Za sesbírání šestnácti samolepek získá symbol hry, a to žlutý Toulavý baťoh.