Při akci nebude chybět příjemná atmosféra, chutné občerstvení a dobrá zábava.

„Výtěžek použijeme na pořízení nového výtahu v budově Hospice Anežky České, který slouží těžce nemocným letos již 21 let," potvrdil ředitel Oblastní charity Červený Kostelec Miroslav Wajsar a dodal: „Rád bych pozval zájemce na tuto dobročinnou akci, popřál úspěšný běh a příjemně prožitý den, který mohou rodiny spojit s výletem do okolí, například do Krkonoš, Adršpašsko-teplických skal, na zámky do Ratibořic či Nového Města nad Metují."

Běh pro hospic se stal už tradičním závodem profesionálních i neprofesionálních sportovců dospělých, dětí, mládeže i veteránů, z nichž si každý může vybrat délku trati: 2 km, 5 km a 10 km. Pro nejmenší děti je připravena trasa na 650 m.

„Tratě si zájemci mohou prohlédnout na stránkách www.behprohospic.cz, kde současně probíhá online registrace. Naleznou zde také podrobnější informace. Prezence a registrace se uskuteční v sobotu od 8:30 do 9:30 hodin," uvedla Eva Wagenknechtová z Oblastní charity Červený Kostelec.

Účastníci se mohou těšit na příjemnou a nenáročnou trasu částečně po silnici a po polních cestách kolem kosteleckých rybníků s výhledy na Krkonoše a Orlické hory. Po běhu čekají pro vítěze zajímavé ceny.

V areálu si příchozí mohou také vyzkoušet nabídku dnes tak moderních longboardů, pennyboardů, koloběžek apod. „Akci zaštiťuje Petr Pechek, několikanásobný mistr ČR v maratonu a Eva Vrabcová Nývltová, mistryně ČR v maratonu a účastnice letošní olympiády v Riu," prozradila Eva Wagenknechtová.