Pomoc města v hodnotě 50 tisíc korun osobně předali starosta města Petr Mědílek, tajemník města Petr Fišer a velitel SDH Petr Nejman.

„Již složitý průjezd vesnicemi do Višňové byl hrozně skličující. Všude bylo vidět, že lokální záplavy byly obrovské, vše bylo zaplavené, zbyla snad jediná přístupová cesta. Všude jsme viděli bahno, poškozené komunikace a domy, které přívalem vody a bahna byly zaplavené do výše 1 až 2 metrů. Spoušť byla také u mostů a můstků, kde byly pěti až šesti metrové hromady naplavených stromů a dřeva. Smutný pohled byl na unavené lidi, jak venku suší zařízení bytů, prádlo, oblečení i televizory. Při předání naší zásilky jsme však nabývali dojmu, že beznaděj střídá chuť dát opět vše do pořádku,“ prozradil Deníku po návratu zpět do Červeného Kostelce starosta Petr Mědílek, a dodal, že nastává čas na lidskou pracovní pomoc.

„V Červeném Kostelci je připraveno 10 dobrovolných hasičů, aby s technikou ihned vyjelo pomáhat. Jsem stále ve spojení s krizovým štábem Libereckého kraje a čekám na upřesnění, kde bude jejich pomoc nejúčinnější,“ doplnil starosta.