Celodenní road show začne dopoledním představením pro děti z mateřských škol v kině Vesmír s názvem „Kašpárkova dopravní výchova". Od 13:00 bude připravený zábavně poučný program na Masarykově náměstí pro děti ze základních škol a širokou veřejnost.

Dopolední představení Kašpárkova dopravní výchova, nastudované Divadlem Úsměv, seznamuje děti hravou formou se základními dopravními značkami a pravidly bezpečného chování v silničním provozu. Pohádková inscenace je proložena hudebním doprovodem a písničkami.

Hlavním cílem projektu Goodyear Bezpečná školka, v rámci kterého celá akce probíhá, je zvýšení bezpečnosti nejmladších účastníků silničního provozu. „Prevence v dopravní výchově je velmi důležitá, obzvláště ve městech zatížených tranzitní nákladní dopravou a takovým městem je i Náchod s hlavním tahem z Prahy do Polska. Proto jsme se rozhodli zahájit podzimní road show právě zde," říká Jiří Vodička, marketingový manažer pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti Goodyear Dunlop Tires.

Odpolední akce pro děti a širokou veřejnost začne ve 13:00 hodin před radnicí na Masarykově náměstí, kde projekt Bezpečná školka ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti připraví tři stanoviště.

Každý návštěvník se může dozvědět řadu užitečných informací o důležitosti reflexních materiálů jako prevenci chodců a cyklistů za snížené viditelnosti, o tom, jak se bezpečně poutat ve vozidle a co vše potřebuje cyklista při jízdě na kole.

Celou akci budou moderovat Jan Sladký, vítěz českého poháru v trialu, a Martin Šimůnek, trojnásobný světový šampion v biketrialu, kteří vystoupí i se svou biketrialovou exhibiční show. Na účastníky odpolední akce čekají i dárky v podobě reflexních předmětů.

Celá akce probíhá pod záštitou města Náchod. „Dopravní výchova a výuka už těch nejmenších dětí v mateřských školách je dnes už doslova nezbytností. Pokud se navíc podaří dětem podat tak závažnou problematiku hravou formou, je to zárukou úspěchu. Proto jako starosta města, které denně plní stránky novin kvůli dopravnímu zatížení, takovýto smysluplný projekt podporuji a věřím, že pro děti z náchodských mateřských škol to bude příjemně strávené dopoledne. Těm starším i nám dospělým neuškodí si některá pravidla bezpečnosti silničního provozu osvěžit," říká starosta Náchoda Jan Birke.