Sraz pod názvem „Poslední míle Harley Davidson", který je jedním ze tří hlavních srazů pražského klubu, pořádal nejstarší funkční klub na světě Harley-Davidson Club Praha.

„Vím, že to zní neuvěřitelně a ani v Americe nám to nechtějí věřit, než to prokážeme doklady. První nápad založit Harley Davidson klub v Praze, byl už v roce 1927. Po obstarání všech potřebných dokumentů byl oficiálně zaregistrován 25. února 1928," vysvětlil prezident Harley Davidson klubu Praha Martin Novák.

Drsní chlapi na silných motorkách si náchodský region zamilovali a letos je to už jejich čtvrtý sraz v této lokalitě.

„Tento kout máme všichni velice rádi, proto se sem vracíme. Broumovsko a Adršpašsko je nádherné a bylo by škoda nepokochat se touto krásnou přírodou," říká Martin Novák.

Harleyáři využili prodlouženého víkendu a většina odjížděla domů až v pondělí. Po celou dobu měli připraven bohatý program, kde nechyběly hry a soutěže. Večer se zas všichni bavili nejen o svých strojích, ale užívali si i zábavu při muzice. Nechyběla ani tradiční sobotní vyjížďka. To se přes sto padesát burácejících silných strojů vydalo na prohlídku regionu. Samozřejmě to upoutalo všechny, kdo tyto nablýskané legendy zahlédli. Ne jinak tomu bylo i v centru Walzel v Meziměstí, kde si harleyáři udělali přestávku na oběd. Tam si bylo možné prohlédnout harleye všech možných typů a stáří nejen na parkovišti, ale i v hale centra.

„Při vyjížďce se podíváme po okolí, navštívíme památky a pamětihodnosti a samozřejmě se také stavíme v dobré hospůdce. Sraz je vždy takové harleyácké veselí. Letos vyšlo i počasí, tak jsme všichni spokojení," dodal Martin Novák.

Pražský Harley Davidson klub pořádá kromě poslední míle na podzim i první míli na jaře a hlavním srazem je letní Czech rallye. Na poslední míli přijelo přes sto padesát harleyů a téměř tři stovky členů klubu.